Follow us

Chef's Table με Στέλιο Μπουτάρη

Chef's Table με Στέλιο Μπουτάρη

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο οινοποιείο - αμπελώνα Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα υποδέχονται τον Στέλιο Μπουτάρη, έναν οινοπoιό γεννημένο και μεγαλωμένο μέσα στα αμπέλια και στα αρώματα, που χαρίζουν τα δρύινα βαρέλια παλαίωσης του κρασιού, με σπουδές πάνω στο κρασί και μια βαριά «κληρονομιά» από ένα όνομα ταυτισμένο διαχρονικά με το εκλεκτό ελληνικό κρασί.

Ο Stellios Boutaris θα μοιραστεί τα αγαπημένα του κρασιά από το Αμύνταιο & την Φλώρινα από το κτήμα Kir-Yianni, που δημιούργησε ο πατέρας του Γιάννης Μπουτάρης το 1997.

Ο Chef του Πύργου Πετρέζα, Μιλτιάδης Κιούκας & η ομάδα του, θα δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα, εμπναιόμενοι από τα υλικά της εποχής & τα υπέροχα κρασιά του Kir-Yianni.

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ / άτομο

Δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Ιανουαρίου μέσω email στο info@pyrgospetreza.gr.
Κράτηση με καταβολή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.