Follow us

Η Μικρή Κιβωτός της Νεμέας

Με τον τίτλο Μικρή Κιβωτός το κτήμα Λαντίδη κυκλοφορεί ένα λευκό, ένα ερυθρό και ένα ροζέ κρασί, από σημαντικές ελληνικές ποικιλίες, που εκπαιδεύουν τον ουρανίσκο μας…

Η Μικρή Κιβωτός της Νεμέας

Το κτήμα Λαντίδη βρίσκεται στη διάσημη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και από το 1993 μας σερβίρει κρασιά που φέρουν την ταυτότητα του terroir της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι είναι ο νέος οινοπαραγωγός Σίμος Λαντίδης με ιδιαίτερες οινικές ικανότητες, που έχουν δώσει νέα ενδιαφέρουσα πνοή στη συλλογή κρασιών. Είναι πολλές οι καλές ετικέτες του οινοποιείου, ιδανικές για όλα τα γούστα των οινόφιλων, ανάμεσα τους ξεχωρίζουμε την εμβληματική και ευκολόπιοτη σειρά Μικρή Κιβωτός.

Η Μικρή Κιβωτός της Νεμέας

Ειδικά αυτές τις μέρες, που ψάχνουμε για κρασιά που θα ενσωματωθούν εύκολα στα απαιτητικά δείπνα, αυτά τα κρασιά ταιριάζουν γάντι.
Η λαμπερή χρυσοκίτρινη Μικρή Κιβωτός ενώνει δυο δημοφιλείς λευκές ποικιλίες, το Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά. Ένα πολύ καλό κρασί, με ωραία φρεσκάδα και τραγανή οξύτητα, ξεδιπλώνει στη μύτη δροσερά αρώματα εσπεριδοειδών, μαζί με ευχάριστες νότες μπανάνας και αχλαδιού και απρόσμενες νύξεις αγγουριού. Δοκιμάστε να την απολαύσετε με ένα πρωτότυπο τρόπο, σαν απεριτίφ με λίγο τόνικ και μια φλούδα αγγουριού για γαρνιτούρα.

Στην περίπτωση της πορφυρής Μικρής Κιβωτού, στο μπουκάλι φυλάσσονται οι δυο μεγάλες ερυθρές ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο. Δεν τις συναντάμε συχνά ντουέτο σε ένα κρασί, εδώ όμως έχουν συνδυαστεί εξαιρετικά. Καθώς στροβιλίζουμε το ποτήρι, αναδύονται γοητευτικά φρουτώδη αρώματα χαρακτηριστικά της νεμεάτικης ποικιλίας, βλέπε κεράσια, και μόλις το δοκιμάσουμε νιώθουμε τις καλοσχηματισμένες ταννίνες και τις ελαφριές νότες ντομάτας από την βορειοελλαδίτικη ποικιλία. Αυτό το πάντρεμα γίνεται πασπαρτού στην κουζίνα και μπορείτε να βάλετε τη Μικρή Κιβωτό δίπλα σε μαγειρευτά και έντονα κρέατα με την ίδια ευκολία.

Αυτό που αξίζει ειδική μνεία, είναι η σομόν Μικρή Κιβωτός. Η μύτη της είναι αποκάλυψη, γεμάτη αρώματα πετροκέρασου, φράουλας, κυδωνιού, εμπλουτισμένες με υπέροχες νότες λουλουδιών, κυρίως τριαντάφυλλου και νυχτολούλουδου. Το στόμα είναι γεμάτο, ευχάριστο, με πολύ ωραίες βουτυράτες νότες. Αν σας έχει μείνει ακόμα βασιλόπιτα είναι ωραίος συνδυασμός! Το σίγουρο είναι ότι ταιριάζει και με αλμυρές και με γλυκές πίτες. Αρκεί να την σερβίρετε στους 10-13 βαθμούς.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.