Follow us

Food and wine pairing στο Zampano

Food and wine pairing στο Zampano

To Zampanó μας προσκαλεί την Πέμπτη 21/12 στις 9μ.μ. σε μια οίνο-γαστρονομική βραδιά με μενού τεσσάρων πιάτων, που επιμελείται ο σεφ Noel Roche (From Field To Fork and Beyond), τα οποία θα συνοδεύονται από τέσσερα εξαιρετικά κρασιά του παραγωγού Βασίλη Χατζηγεωργίου.

Τα πιάτα έχουν επιλεγεί ειδικά από τον σεφ Noel Roche για τη βραδιά, προκειμένου να αναδείξουν τα αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις των οίνων της βραδιάς.

Τα κρασιά
- Sauvignion blanc 2016
- Merlot 2015
- Merlot 2007
- Cabernet 2015

Το μενού
- Σολωμός μαριναρισμένος σε πορτοκάλι και παντζάρι, αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο.
- Σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα, αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου.
- Χοιρινό confit με πουρέ και σως από merlot.
- Πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο.

Η παρουσίαση των κρασιών θα γίνει από τον οινοχόο Στέργιο Τεκερίδη.

Τιμή σετ μενού: 32€ / άτομο.

Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας με e-mail zampano.athens@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2130233244
Zampano, Σαρρή 18, Ψυρρή,
www.zampano.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.