Follow us

Η μαύρη θεά σοκολάτα παρέα με το κτήμα Εύχαρις

Η μαύρη θεά σοκολάτα παρέα με το κτήμα Εύχαρις

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών άρχισαν και οι προετοιμασίες του Οίνου του Αγαπητού για τους γλυκύτερους γάμους της χρονιάς. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9μ.μ. ο βιρτουόζος σοκολατοποιός του Πειραιά Στέφανος Διαμαντόπουλος ανέλαβε και φέτος να «ντύσει» τις επτά διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας, για να βρουν τον κατάλληλο γαμπρό και να τον πιούν στο ποτήρι. Οι τυχεροί υποψήφιοι θα εμφανιστούν από τις πλαγιές των Γερανείων, καθότι είναι επιλογές του αγαπητού μας οινοποιού Χάρη Αντωνίου.

Θα παρελάσουν κλασικά, αλλά και εναλλακτικά σοκολατάκια με γεύση: μέλι Σκύρου και καστανή ζάχαρη - καπνιστό τυρί - φρούτα και πιπέρι Tubebe – μπύρα - ελαιόλαδο- syrah – 5 πιπερια - που θα προκαλέσουν τις αισθήσεις μας!

Από την οινική ομάδα των κρασιών του «Εύχαρις» η ροζέ και αφρώδης Εύα θα καλωσορίσει τους καλεσμένους, την υποδοχή θα εξασφαλίσουν η Μαλαγουζιά με το Ασύρτικο, ενώ οι ερυθρές ταξιαρχίες του κτήματος, το Merlot και 2 χρονιές Syrah «Ευχαρις», θα αναλάβουν να γοητεύσουν τα επίμαχα σοκολατάκια.

Όσο για την τελευταία σοκολατένια όπως πάντα έκπληξη του Στέφανου, καλέσαμε τον γλυκό «Επίλογο» να κλείσει μεθυστικά την φετινή βραδιά της μαύρης Θεάς στα Μελίσσια.

Τιμή συμμετοχής 30 ευρώ

Για δηλώσεις συμμετοχής: "Οίνος ο Αγαπητός": Λ. Πηγής 15 Μελίσσια, Τ. 210 6142200

Για περισσότερες πληροφορίες: info@oinosoagapitos.gr, www.oinosoagapitos.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.