Για τρεις ημέρες, Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, η Νάουσα θα ζήσει σε ακόμα πιο έντονους ρυθμούς Ξινόμαυρου. Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φτάσαμε τα 30 χρόνια από τότε που ανακηρύχτηκε η πόλη σε Διεθνή Πόλη Αμπέλου και Οίνου, από τον ΟΙV. Στο πρόγραμμα που έχει μαγειρευτεί, φαίνεται ο γιορτινός χαρακτήρας και η εξέλιξη της εκδήλωσης.
Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στους οινοπαραγωγούς, που αναλαμβάνουν να μας πάρουν από το χέρι και να μας γνωρίσουν εις βάθος την σπουδαία ελληνική ερυθρή ποικιλία, με τον πολύπλοκο και πολυδυναμικό χαρακτήρα. Θα δοκιμάσουμε μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερες γευσιγνωσίες, πολλές ετικέτες και θα παρακολουθήσουμε ομιλίες, που μας βάζουν στον κόσμο του Ξινόμαυρου και στις στρατηγικές προκλήσεις της ανάδειξής του.
Πολύ ενδιαφέρον έχει η γευσιγνωσία με τίτλο Ατίθασα Μωρά, που θα συντονίσει ο Γιώργος Διαμαντάκος και αφορά την πρώτη δοκιμή της εσοδείας 2017. Επίσης συναρπαστική θα είναι η κόντρα ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και το Nebbiolo. Αν έχετε απορία με το τι ταιριάζει δίπλα στην ποικιλία της Νάουσας, ο σεφ του εστιατορίου 12Γράδα Γιάννης Σαμούκας, μαζί με τον Χριστόφορο Γεωργιάδη από την Αργατία, θα μας παρουσιάσουν διάφορους συνδυασμούς. Αξίζει να σημειώσετε την τυφλή δοκιμή που θα γίνει με καδοθηγητή τον Κωστή Δαλαμάρα, ανάμεσα στις παραδοσιακές και μοντέρνες Νάουσες. Αλήθεια, θα καταφέρετε να τις ξεχωρίσετε;
Σε αυτά, να προσθέσουμε τις αίθουσες: Πολυχώρος Βέτλανς και το κτίριο Έρια, όπου θα υπάρχουν τα κρασιά και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, στα εστιατόρια και τα wine bars της πόλης θα τρέχουν ειδικές τιμές και εκδηλώσεις για το Ξινόμαυρο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο naousawinecity@gmail.com