Follow us

Οινική συνάντηση στη Νάουσα

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιείται το ραντεβού μας στη Νάουσα. Μια σπουδαία οινική συνάντηση με τίτλο Νάουσα, η Πόλη του Οίνου.

Οινική συνάντηση στη Νάουσα

Για τρεις ημέρες, Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, η Νάουσα θα ζήσει σε ακόμα πιο έντονους ρυθμούς Ξινόμαυρου. Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φτάσαμε τα 30 χρόνια από τότε που ανακηρύχτηκε η πόλη σε Διεθνή Πόλη Αμπέλου και Οίνου, από τον ΟΙV. Στο πρόγραμμα που έχει μαγειρευτεί, φαίνεται ο γιορτινός χαρακτήρας και η εξέλιξη της εκδήλωσης.

Οινική συνάντηση στη Νάουσα

Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στους οινοπαραγωγούς, που αναλαμβάνουν να μας πάρουν από το χέρι και να μας γνωρίσουν εις βάθος την σπουδαία ελληνική ερυθρή ποικιλία, με τον πολύπλοκο και πολυδυναμικό χαρακτήρα. Θα δοκιμάσουμε μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερες γευσιγνωσίες, πολλές ετικέτες και θα παρακολουθήσουμε ομιλίες, που μας βάζουν στον κόσμο του Ξινόμαυρου και στις στρατηγικές προκλήσεις της ανάδειξής του.

Πολύ ενδιαφέρον έχει η γευσιγνωσία με τίτλο Ατίθασα Μωρά, που θα συντονίσει ο Γιώργος Διαμαντάκος και αφορά την πρώτη δοκιμή της εσοδείας 2017. Επίσης συναρπαστική θα είναι η κόντρα ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και το Nebbiolo. Αν έχετε απορία με το τι ταιριάζει δίπλα στην ποικιλία της Νάουσας, ο σεφ του εστιατορίου 12Γράδα Γιάννης Σαμούκας, μαζί με τον Χριστόφορο Γεωργιάδη από την Αργατία, θα μας παρουσιάσουν διάφορους συνδυασμούς. Αξίζει να σημειώσετε την τυφλή δοκιμή που θα γίνει με καδοθηγητή τον Κωστή Δαλαμάρα, ανάμεσα στις παραδοσιακές και μοντέρνες Νάουσες. Αλήθεια, θα καταφέρετε να τις ξεχωρίσετε;

Σε αυτά, να προσθέσουμε τις αίθουσες: Πολυχώρος Βέτλανς και το κτίριο Έρια, όπου θα υπάρχουν τα κρασιά και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, στα εστιατόρια και τα wine bars της πόλης θα τρέχουν ειδικές τιμές και εκδηλώσεις για το Ξινόμαυρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο naousawinecity@gmail.com

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.