Follow us

Wine insider seminars

Μαθαίνουμε τα μυστικά του κρασιού από την ομάδα του botilia.gr και το A for Athens…

Wine insider seminars

Αν είστε λάτρεις του κρασιού και θέλετε να μάθετε περισσότερα, το site botilia.gr σε συνεργασία με το bar A for Athens διοργανώνουν το Wine Insiders. Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων οινογνωσίας, με σκοπό ο κάθε συμμετέχων να μάθει τα μυστικά του κρασιού με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Ο καταξιωμένος sommelier Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και η ομάδα του botilia.gr θα αναλάβουν να μυήσουν τους μαθητές στη μαγεία του κρασιού και να τους κάνουν να το αγαπήσουν ακόμη περισσότερο, εμπλουτίζοντας σημαντικά τις γνώσεις τους.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν 5 εβδομάδες. Θα πραγματοποιούνται στον πρότυπο γευσιγνωστικό χώρο του botilia.gr, κάθε Τετάρτη στις 19:00, ενώ η τελευταία συνάντηση και το food pairing θα γίνει στο wine bar του A for Athens.

Wine insider seminars

Στα δίωρα μαθήματα θα έχει κανείς την ευκαιρία να εμβαθύνει στον κόσμο του κρασιού, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Στο τέλος του κύκλου, θα έχουν δοκιμαστεί δεκάδες εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, θα γνωρίζει κανείς ό,τι χρειάζεται για το κρασί, τη γευστική δοκιμή, τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, τις ποικιλίες, το terroir και τις μεθόδους οινοποίησης, καθώς και τον συνδυασμό του με το φαγητό.
Κόστος συμμετοχής: 180€.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο 211 8508688.

Botilia.gr, Λυκούργου 235 Γ2, Καλλιθέα
A for Athens, Μιαούλη 2, Μοναστηράκι

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.