Follow us

Γοργόνα, το πρώτο κρασί “πόλης”…

Η Γοργόνα είναι το πρώτο “αστικό” κρασί, καθώς προέρχεται από τους αμπελώνες του Δήμου Θεσσαλονίκης…

Γοργόνα, το πρώτο κρασί “πόλης”…

Στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival, που κατέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, δοκιμάσαμε ένα καινούργιο κρασί, τη Γοργόνα, με πολλές ιδιαιτερότητες.
Η Γοργόνα είναι το πρώτο “αστικό” κρασί, καθώς προέρχεται από τους αμπελώνες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στον χώρο του παλιού μηχανουργείου της πόλης. Η φύτευση του ξεκίνησε το 2013 και η καλλιέργεια του στηρίζεται στους κατοίκους της γειτονιάς.

Γοργόνα, το πρώτο κρασί “πόλης”…

Το αποτέλεσμα έχει πολύ ενδιαφέρον. Στη δοκιμή της Γοργόνας, το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι προέρχεται από την ποικιλία Ρομπόλα, τη γνωστή γηγενή ποικιλία της Κεφαλονιάς. Η προσαρμογή της στη Θεσσαλονίκη είχε επιτυχία. Το κρασί βγάζει ωραίες νότες εσπεριδοειδών και το στόμα είναι γεμάτο, ιδανικό για να σταθεί δίπλα σε αγαπημένα πιάτα που συνηθίζονται στη συμπρωτεύουσα, όπως είναι τα ντολμαδάκια.

Με την ίδια επωνυμία κυκλοφορεί και Μαλαγουζιά, ενώ ετοιμάζονται και ερυθρές οινοποιήσεις.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.