Follow us

Κάθετη γευσιγνωσία Σκούρα και Λαζαρίδη

Κάθετη γευσιγνωσία Σκούρα και Λαζαρίδη

Στην Οίνο τον Αγαπητό, πιστεύουν πως στον χώρο της Oινογνωσίας μια κάθετη δοκιμή ενός συγκεκριμένου κρασιού σε διαφορετικές σοδιές, είναι πάντα ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη. Πρόκειται για την συνεχή προσπάθεια κάθε οινοπαραγωγού να αντιμετωπίσει οινο-λογικά τις τυχόν κλιματικές αντιξοότητες μιας χρονιάς, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, την γνώση και την εμπειρία για να αναδείξει τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής του.

Έτσι, για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο γνωστός γητευτής του Αγιωργίτικου Γιώργος Σκούρας διέθεσε τέσσερις χρονιές (2006, 2005, 2003 και μια χρονιά έκπληξη) του εμβληματικού του κρασιού «Grande Cuvee» για να τις συνοδέψουμε στο μεθυστικό ταξίδι της παλαίωσής τους στο χρόνο!

Παράλληλα τέσσερις ανεπανάληπτες χρονιές (1992, 2001, 2002 και ένα "κρας - τεστ") του δυσεύρετου πλέον κρασιού «Cava Amethystos» από το θρυλικό κτήμα του Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή της Δράμας, θα συναρπάσουν τους τυχερούς ουρανίσκους που θα γευτούν τη μεγάλη αλήθεια ότι το κρασί δεν είναι κάτι, άλλα κάποιος που ωρίμασε υπομονετικά και μάλιστα για 25 ολόκληρα χρόνια!

Πριν την κάθετη γευσιγνωσία στα παλαιωμένα ερυθρά θα δοκιμαστούν και 2 νέες Μαλαγουζιές, μια φρέσκια και μια όψιμη.

Η εκδήλωση είναι για 18 μάχιμους ουρανίσκους μόνο! Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ

Για δηλώσεις συμμετοχής:
"Οίνος ο Αγαπητός", Λ. Πηγής 15 Μελίσσια, τηλ. 210 6142200, κιν. 6932707704, info@oinosoagapitos.gr, www.oinosoagapitos.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.