Follow us

Οινοξένεια 2017, τοπία και γεύσεις της Αιγιαλείας

Με τίτλο για φέτος "Τα χρώματα της γεύσης" ο θεσμός "Οινοξένεια" διοργανώνεται για πέμπτη φορά στην Αιγιαλεία, και προβλέπεται πολύ επιτυχημένος.

Οινοξένεια 2017, τοπία και γεύσεις της Αιγιαλείας

Πρωταγωνιστές και πάλι, τα τοπικά κρασιά της Αιγιαλείας, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο όλων των δράσεων. Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει γευσιγνωσίες οίνων, εκδηλώσεις σε οινοποιεία, περιηγήσεις στους αμπελώνες, γευστικές ισορροπίες φαγητών-κρασιών, καλιιτεχνικά δρώμενα και άλλα ενδιαφέροντα.

Η γεύση, όμως, φέτος έχει την τιμητική της. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων, οι "λέξεις -κλειδιά" 2017 είναι: "Ασπρογιάχνι, καγιανάς, μπακαλιάρος με σταφίδες, κολοκυθανθοί αυγολέμονο, ντολμάδες με αμπελόφυλλο, μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια, κατσικάκι λαδορίγανη, ροδοζάχαρη, παγωτό με μαύρη σταφίδα αλλά και ροδίτης, σιδερίτης, μαυροδάφνη, λαγόρθι, μαύρο Καλαβρυτινό." Αρκετά για να μας ανοίξουν την όρεξη…

Οινοξένεια 2017, τοπία και γεύσεις της Αιγιαλείας

Όσοι λοιπόν, παραθερίζετε ή και ζείτε σε κοντινές περιοχές, αλλά κι εμείς από την Αθήνα για ένα ενδιαφέρον Σ/Κ, δείτε το πρόγραμμα και επιλέξτε εκδηλώσεις. Από 17 ως 27 Αυγούστου, η Αιγιάλεια μας περιμένει με γεύσεις και οίνους…
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελήq Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πληροφορίες και πρόγραμμα: www.oinoxeneia.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.