Οινοξένεια 2017, τοπία και γεύσεις της Αιγιαλείας

17-27 Aυγούστου οδηγούμε προς Αίγιο

Ντίνα Γκρουμούτη 21/08/2017

Με τίτλο για φέτος "Τα χρώματα της γεύσης" ο θεσμός "Οινοξένεια" διοργανώνεται για πέμπτη φορά στην Αιγιαλεία, και προβλέπεται πολύ επιτυχημένος.

Πρωταγωνιστές και πάλι, τα τοπικά κρασιά της Αιγιαλείας, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο όλων των δράσεων.  Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει γευσιγνωσίες οίνων, εκδηλώσεις σε οινοποιεία, περιηγήσεις στους αμπελώνες, γευστικές ισορροπίες φαγητών-κρασιών, καλιιτεχνικά δρώμενα και άλλα ενδιαφέροντα.

Η γεύση, όμως, φέτος έχει την τιμητική της. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων, οι "λέξεις -κλειδιά" 2017 είναι: "Ασπρογιάχνι, καγιανάς, μπακαλιάρος με σταφίδες, κολοκυθανθοί αυγολέμονο, ντολμάδες με αμπελόφυλλο, μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια, κατσικάκι λαδορίγανη, ροδοζάχαρη, παγωτό με μαύρη σταφίδα αλλά και ροδίτης, σιδερίτης, μαυροδάφνη, λαγόρθι, μαύρο Καλαβρυτινό." Αρκετά για να μας ανοίξουν την όρεξη…


Όσοι λοιπόν, παραθερίζετε ή και ζείτε σε κοντινές περιοχές, αλλά κι εμείς από την Αθήνα για ένα ενδιαφέρον Σ/Κ, δείτε το πρόγραμμα και επιλέξτε εκδηλώσεις. Από 17 ως 27 Αυγούστου, η Αιγιάλεια μας περιμένει με γεύσεις και οίνους…
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελήq Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πληροφορίες και πρόγραμμα: www.oinoxeneia.gr

Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό