Follow us

Γευσιγνωσία τοπικών οίνων της Αιγιαλείας

Ο κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος μας καλεί να γνωρίσουμε έναν ξεχωριστό αμπελώνα και τα κρασιά του...

Γευσιγνωσία τοπικών οίνων της Αιγιαλείας

Η μοναδική φύση της Αιγιαλείας χαρίζει απλόχερα μοναδικά αρώματα και γεύσεις, προσφέροντας μια γκάμα εξαιρετικών κρασιών που καλύπτουν κάθε γούστο και πιάτο.
Ο κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 7μ.μ. στο Πολύκεντρο Μυρτιάς, στην παραλία του Αιγίου να γνωρίσουμε τα βασικά στυλ των κρασιών και να απολαύσουμε κορυφαίους εκπροσώπους τους από τον ξεχωριστό αμπελώνα της περιοχής, σε μια εκδήλωση με τίτλο: «Αιγιάλεια, 'Ενα κρασί για κάθε γούστο και πιάτο". Συνδιοργανωτές η Οινοξένεια Αιγιαλείας και οι Wine lovers.

Θα δοκιμαστούν, ανά κατηγορία
Ελαφριά, τραγανά λευκά
ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, Ασπρολίθι
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, Μαλαγουζιά

Αρωματικά, εκρηκτικά λευκά
ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, Μοσχάτο
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ, Coryphée

Πληθωρικά, βανιλάτα λευκά
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ, Concert
ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, Ιανός Chardonnay

Πληθωρικά, “πασπαρτού” ροζέ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-CAVINO, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ροζέ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, Αετοκορφές Ροζέ

Μαλακά, ζουμερά ερυθρά
ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ, Μαύρο Καλαβρυτινό
ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, Laura Nera

Γεροδεμένα, πυκνά ερυθρά
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-CAVINO, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ, Cabernet Sauvignon

Κράτηση θέσεων: τηλ. 26910.28210, 26910.68308
Εισιτήριο: 7,00 ευρώ, oinoxeneia.gr

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της "Οινοξένια", ενός θεσμού που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στο δήμο Αιγιαλείας, για την ανάδειξη μιας από τις σημαντικότερες αμπελουργικά περιοχές της χώρας, σε μια μοναδική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού, ψυχαγωγίας. Συνολικά θα διεξαχθούν 12 εκδηλώσεις και 6 οινοποιεία θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους. Περισσότερα και αναλυτικά το πρόγραμμα στο oinoxenia.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.