Follow us

L’ Esprit du Lac… το πνεύμα του καλοκαιριού

Το νέο κρασί του κτήματος κυρ- Γιάννη αποτελεί ιδανική πρόταση για την εποχή. Με την πρώτη γουλιά σε κερδίζει…

L’ Esprit du Lac… το πνεύμα του καλοκαιριού

Μόλις ακούσεις το όνομα L’Esprit du Lac, το μυαλό πάει στο αυτονόητο, σε γαλλικό κρασί. Ο Στέλιος Μπουτάρης όμως κάνει την έκπληξη και ονομάζει έτσι το καινούργιο τους ροζέ κρασί. « Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητά του», μας είπε.
Και από αυτό το γνώρισμα ξεκινάει η δοκιμή.
Το νέο κρασί του κτήματος κυρ- Γιάννη αποτελεί ιδανική πρόταση για την εποχή. Με την πρώτη γουλιά σε κερδίζει η φινέτσα, στις επόμενες γουλιές ανακαλύπτεις το δυνατό «πνεύμα» του.

L’ Esprit du Lac… το πνεύμα του καλοκαιριού

Το ρομαντικό σομόν κρασί είναι ιδιαίτερα κομψό. Σε δεύτερη ανάγνωση, σκάνε τα υπόλοιπα προτερήματά του. Στη μύτη, τα άνθη εμφανίζονται πρώτα με ωραίες νότες γιασεμιού και τριαντάφυλλου ενώ στη συνέχεια μπαίνουν στο παιχνίδι τα σύνθετα αρώματα φρούτων, από ροδάκινο, κεράσι, εσπεριδοειδή μέχρι ρόδι και αγκαλιάζονται από υπέροχες νύξεις τομάτας. Το στόμα είναι πλούσιο, φρέσκο και ευχάριστο, με καλή οξύτητα και φυτικότητα, που παραπέμπει περισσότερο σε φύλλα τομάτας και ώριμα μανιτάρια.
Η πολυπλοκότητα του το βάζει εύκολα στο καλοκαιρινό τραπέζι μας. Για αρχή, δοκιμάστε το με ψητό σολομό ή με μια πληθωρική γαριδομακαρονάδα. Μετά, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλά πικάντικα και λιπαρά πιάτα. Ένα τέτοιο ροζέ λύνει τα χέρια μας σε απαιτητικά pairings.

Πίσω από την ετικέτα κρύβεται άλλωστε το πολυδυναμικό ξινόμαυρο. Για το L’Esprit χρησιμοποιούνται σταφύλια μόνο από την αμπελουργική ζώνη του Παντελεήμονα στο Αμύνταιο, που βρίσκεται δίπλα σε τέσσερις λίμνες. Τα κλήματα είναι 30 ετών και τα σταφύλια που επιλέγονται προορίζονται για τη γνωστή Καλή Ρίζα Κυρ Γιάννη.
Τώρα, χρησιμοποιούνται και για το «Πνεύμα», που εκφράζει το ποιοτικό και ευρηματικό πνεύμα του οινοποιείου Κυρ Γιάννη.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.