Follow us

Δοκιμάζοντας την Αφούρα

Το πανέμορφο οινοποιείο στην Εύβοια γράφει την οινική του ιστορία εδώ και εκατό χρόνια και είναι γεμάτη με συναρπαστικά κρασιά και βραβεία…

Δοκιμάζοντας την Αφούρα

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα ακόμα βήμα, βγάζοντας Ασύρτικο στον τόπο του, φυσικά, στη Σαντορίνη… Με την αναμενόμενη ποιότητα.
Μετά τα Δελφίνια, την πρώτη ετικέτα, ο Απόστολος Μούντριχας, αυτή τη χρονιά, κυκλοφόρησε τη δεύτερη πρόταση του, την Αφούρα. Το ντεμπούτο του χρυσοκίτρινου κρασιού συνέπεσε με ένα σημαντικό νέο του Κτήματος. Ο Απόστολος και η Λένγκα έχουν πλέον το δικό τους οινοποιείο στη Σαντορίνη, μια παραδοσιακή κάναβα και εκεί θα οινοποιούνται οι καλές Σαντορινιές.

Το πρώτο δείγμα, η Αφούρα αποτελεί απόδειξη. Το κρασί που έχει πάρει το όνομα του από τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια 1000 λίτρων, που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά κατά την οινοποίηση στη Σαντορίνη, είναι εκρηκτικό και ανεβάζει σε κάθε γουλιά την καλοκαιρινή διάθεση. Μόλις το δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι θα γίνει το πασπαρτού του καλοκαιριού. Στη μύτη σκάνε αρώματα εσπεριδοειδών ντουέτο με νότες τσακμακόπετρας και απρόσμενες νύξεις μελιού και περγαμόντου. Το στόμα κλέβει τις εντυπώσεις, είναι γεμάτο, με όλα τα αρώματα της μύτης συν ωραίες νότες ξηρών καρπών, ορυκτών και καπνού. Σκεφτείτε το δροσερό τα καλοκαιρινά μεσημέρια με ζουμερές γαρίδες ή καραβίδες, το απόγευμα σκέτο με μια φλούδα πορτοκαλιού και το βράδυ με μια νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών. Και όχι μόνο.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.