Τα βιολογικά κρασιά έχουν κοινό, τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται και οι ετικέτες αυξάνονται. Μερικοί καλοί λόγοι για να τα δοκιμάσουμε συγκεντρωμένα σε ένα φεστιβάλ, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην πανέμορφη ταράτσα του Lotus Garden.
Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι πολλοί και από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το Porto Carras, theopetra Estate, Tsantalis, Tetramythos, Gavalas, Dougos, Methymnaeos, Volacus, Hellesion, Bizios, Garalis, Alissafi, Ousyra, Moraitis, Karanika και Αθανασίου.
Όπως βλέπετε, υπάρχουν μεγάλοι παραγωγοί, μικροί και μερικοί λιγότερο γνωστοί, που είναι ευκαιρία να τους ανακαλύψουμε. Αξίζει, πέρα από τις δοκιμές των κρασιών να βάλουμε στο πρόγραμμα τις ενημερωτικές διαλέξεις από τους ειδικούς επιστήμονες, σε σχέση με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και την τάση που ανεβαίνει γύρω από τα βιολογικά και φυσικά κρασιά.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε μαζεμένη τη συγκεκριμένη κατηγορία που ανεβαίνει συνέχεια και παρουσιάζει βελτιωμένες ετικέτες. Στα highiligts της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα κρατήσει μέχρι τις 23:00, θα είναι τα γλυκά με οργανική σοκολάτα του pastry chef Σωτήρη Λασκαρίδη, που θα μπορούμε να απολαύσουμε.
Lotus Center, Ερμού 95 Αθήνα.