Follow us

Φεστιβάλ βιολογικού κρασιού

Με φόντο τον Παρθενώνα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε focus στα κρασιά, που προέρχονται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ελάχιστη περιεκτικότητα θειώδους.

Φεστιβάλ βιολογικού κρασιού

Τα βιολογικά κρασιά έχουν κοινό, τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται και οι ετικέτες αυξάνονται. Μερικοί καλοί λόγοι για να τα δοκιμάσουμε συγκεντρωμένα σε ένα φεστιβάλ, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην πανέμορφη ταράτσα του Lotus Garden.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι πολλοί και από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το Porto Carras, theopetra Estate, Tsantalis, Tetramythos, Gavalas, Dougos, Methymnaeos, Volacus, Hellesion, Bizios, Garalis, Alissafi, Ousyra, Moraitis, Karanika και Αθανασίου.
Όπως βλέπετε, υπάρχουν μεγάλοι παραγωγοί, μικροί και μερικοί λιγότερο γνωστοί, που είναι ευκαιρία να τους ανακαλύψουμε. Αξίζει, πέρα από τις δοκιμές των κρασιών να βάλουμε στο πρόγραμμα τις ενημερωτικές διαλέξεις από τους ειδικούς επιστήμονες, σε σχέση με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και την τάση που ανεβαίνει γύρω από τα βιολογικά και φυσικά κρασιά.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε μαζεμένη τη συγκεκριμένη κατηγορία που ανεβαίνει συνέχεια και παρουσιάζει βελτιωμένες ετικέτες. Στα highiligts της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα κρατήσει μέχρι τις 23:00, θα είναι τα γλυκά με οργανική σοκολάτα του pastry chef Σωτήρη Λασκαρίδη, που θα μπορούμε να απολαύσουμε.

Lotus Center, Ερμού 95 Αθήνα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.