Follow us

Τα οινοποιεία... «ανοίγουν πόρτες»

Για μια ακόμα χρονιά, τα οινοποιεία της χώρας συμμετέχουν στην ενέργεια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017», το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου…

Τα οινοποιεία... «ανοίγουν πόρτες»

Ποια είναι η βασική ποικιλία της Αττικής; Πού γίνεται η ζύμωση των κρασιών; Πού βρίσκονται οι αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας; Πώς δοκιμάζουμε σωστά ένα κρασί; Ποια είναι η γεύση του αγιωργίτικου και με τι ζευγαρώνει ένα ξινόμαυρο; Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να μάθουμε -πρακτικά- μέσα σε δυο μέρες γεμάτες με κρασί.

Τα οινοποιεία... «ανοίγουν πόρτες»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ετοιμαζόμαστε για εξόρμηση με concpet καθαρά οινικό. Σε πρώτο στάδιο, επιλέγουμε τη διαδρομή που μας ταιριάζει, ανάμεσα σε όλους τους γνωστούς οινικούς δρόμους ( Βορείου Ελλάδος, Πελοποννήσου, Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτης, Αιγαίου) και φεύγουμε για μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία, είτε είμαστε γνώστες του κρασιού είτε όχι. Έτσι και αλλιώς, αυτός είναι ο σκοπός: να μπούμε μέσα στον κόσμο του κρασιού και να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους που το παράγουν.

Όλα τα οινοποιεία έχουν δουλέψει το πρόγραμμά τους και δεν έχουν μείνει μόνο στις «ανοιχτές πόρτες». Με επίκεντρο το κρασί, έχουν κουμπώσει ενέργειες, που θα μας φέρουν κοντά στο αμπέλι, θα μας βάλουν μέσα στα μυστικά της παραγωγής και θα μας μυήσουν στην ιεροτελεστία της δοκιμής.
Σίγουρα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κρασιά μέσα από τη δεξαμενή, ειδικές εμφιαλώσεις, παλαιωμένα ή μέσα από τα βαρέλια. Και πάλι, όμως, δεν είναι μόνο αυτό.

Το κρασί είναι διασκέδαση, είναι παρέα και η φιλοξενία των Κτημάτων εμπνέεται και από αυτή τη διάσταση. Θα μας περιμένουν, λοιπόν, πολλές εκπλήξεις, που παντρεύουν το κρασί με τη γαστρονομία, τη μουσική και γενικά την τέχνη. Βάλτε στη βαλίτσα σας μόνο την καλή διάθεση και σημειώστε τον δικό σας οινικό χάρτη για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Για να είστε ενημερωμένοι, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στα site του κάθε δικτύου.
Για την Βόρεια Ελλάδα info@wineroads.gr
Για την Πελοπόννησο www.fb.com/WinesOfPeloponnese
Για το Αιγαίο Facebook – Aegean Islands Wines
Για την Κρήτη www.winesofcrete.gr
Για την κεντρική Ελλάδα www.enoake.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.