Η οινική Αιγιαλεία στο Wine Point

Το γνωστό wine bar γίνεται στις 23/4 point για ιδιαίτερα κρασιά

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 20/04/2017

Η αγάπη του Ξενοφώντα Σταυρόπουλου για το ελληνικό κρασί είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η προσπάθειά του να το στηρίξει και να το αναδείξει.

Η αγάπη του Ξενοφώντα Σταυρόπουλου για το ελληνικό κρασί είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η προσπάθειά του να το στηρίξει και να το αναδείξει, μέσα από το all time classic wine bar, δίπλα από το μετρό Ακρόπολη. Εκεί, ο Ξενοφώντας έχει συγκεντρώσει ετικέτες απ' όλη την Ελλάδα και από σπάνιες και ενδιαφέρουσες γηγενείς ποικιλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει συχνά παρουσιάσεις και δοκιμές, που αξίζουν και με το παραπάνω την προσοχή του οινόφιλου κοινού.

Αυτή τη φορά, φέρνει στην Αθήνα, μέσα στο Wine Point όλη την οινική Αιγιαλεία. Στη συγκεκριμένη περιοχή, απλώνονται μερικοί από τους πιο αξιόλογους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο μοναδικός προσανατολισμός της περιοχής, σε συνδυασμό με τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τα εύφορα εδάφη προικίζουν τις ποικιλίες που καλλιεργούνται εκεί με πολύ ενδιαφέροντα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι σε αυτή τη ζώνη ευδοκιμούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ελληνικές ποικιλίες -βλέπε ροδίτης, μαύρο Καλαβρυτινό, μαυροδάφνη, μοσχάτο Ρίου, σιδερίτης, λαγόρθι και αρκετές ακόμα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, από τις 12 το πρωί έως τις 18:00 θα έχουμε την ευκαιρία στο Wine Point να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε όλες αυτές τις ποικιλίες μέσα από τα δέκα οινοποιεία της περιοχής, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτότυπη έκθεση.
Μην το χάσει κανείς! Δεν είναι εύκολο να συναντήσουμε αυτές τις ετικέτες μαζί και πρόκειται για κρασιά που διευρύνουν τον οινικό μας ορίζοντα και προσφέρουν καινούργιες οινικές εμπειρίες.

(Είσοδος ελεύθερη, Wine Point A. Διάκου και Πορίνου 2, σταθμός Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050)

Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό