Follow us

Η οινική Αιγιαλεία στο Wine Point

Η αγάπη του Ξενοφώντα Σταυρόπουλου για το ελληνικό κρασί είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η προσπάθειά του να το στηρίξει και να το αναδείξει.

Η οινική Αιγιαλεία στο Wine Point

Η αγάπη του Ξενοφώντα Σταυρόπουλου για το ελληνικό κρασί είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η προσπάθειά του να το στηρίξει και να το αναδείξει, μέσα από το all time classic wine bar, δίπλα από το μετρό Ακρόπολη. Εκεί, ο Ξενοφώντας έχει συγκεντρώσει ετικέτες απ' όλη την Ελλάδα και από σπάνιες και ενδιαφέρουσες γηγενείς ποικιλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει συχνά παρουσιάσεις και δοκιμές, που αξίζουν και με το παραπάνω την προσοχή του οινόφιλου κοινού.

Η οινική Αιγιαλεία στο Wine Point

Αυτή τη φορά, φέρνει στην Αθήνα, μέσα στο Wine Point όλη την οινική Αιγιαλεία. Στη συγκεκριμένη περιοχή, απλώνονται μερικοί από τους πιο αξιόλογους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο μοναδικός προσανατολισμός της περιοχής, σε συνδυασμό με τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τα εύφορα εδάφη προικίζουν τις ποικιλίες που καλλιεργούνται εκεί με πολύ ενδιαφέροντα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι σε αυτή τη ζώνη ευδοκιμούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ελληνικές ποικιλίες -βλέπε ροδίτης, μαύρο Καλαβρυτινό, μαυροδάφνη, μοσχάτο Ρίου, σιδερίτης, λαγόρθι και αρκετές ακόμα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, από τις 12 το πρωί έως τις 18:00 θα έχουμε την ευκαιρία στο Wine Point να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε όλες αυτές τις ποικιλίες μέσα από τα δέκα οινοποιεία της περιοχής, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτότυπη έκθεση.
Μην το χάσει κανείς! Δεν είναι εύκολο να συναντήσουμε αυτές τις ετικέτες μαζί και πρόκειται για κρασιά που διευρύνουν τον οινικό μας ορίζοντα και προσφέρουν καινούργιες οινικές εμπειρίες.

(Είσοδος ελεύθερη, Wine Point A. Διάκου και Πορίνου 2, σταθμός Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.