Follow us

Αλέξανδρος Μπουζίκας, ο καλύτερος οινοχόος 2017

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η συμμετοχή και η διάκριση νέων ανθρώπων του κλάδου, καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου…

Αλέξανδρος Μπουζίκας, ο καλύτερος οινοχόος 2017

Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στο Χίλτον για να παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα Οινοχόο, που οργανώθηκε εξαιρετικά από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, με την σημαντική βοήθεια των οίνων Βορείου Ελλάδος. Μετά από αρκετές απαιτητικές ερωτήσεις, από τους δεκαπέντε φιναλίστ πέρασαν στον τελικό ο Θεολόγος Πλακόπουλος, ο Ελευθέριος Χαλιανίδης και ο Αλέξανδρος Μπουζίκας. Οι τρεις τους, μπροστά στο κοινό και στους κριτές, που έφταναν περίπου τους δεκαπέντε, διαγωνίστηκαν σε δυνατές δοκιμασίες: την τυφλή γευσιγνωσία, το food pairing, τον εντοπισμό λαθών σε ένα μενού με κρασιά, το σερβίρισμα ενός παλαιωμένου κρασιού και ενός sparkling. Επιπλέον, στο τέλος κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από δύσκολες ερωτήσεις.

Αλέξανδρος Μπουζίκας, ο καλύτερος οινοχόος 2017

Τελικά, την καλύτερη επίδοση είχε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, assistant sommelier στο Danai Βeach Resort &Villas, που κατέκτησε την πρώτη θέση και θα μας εκπροσωπήσει στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Οινοχόων, το 2020, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, για μια ακόμα χρονιά. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η συμμετοχή και η διάκριση νέων ανθρώπων του κλάδου, καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου. Η αίθουσα ήταν γεμάτη, παρά τη μεγάλη διάρκεια του διαγωνισμού. Όλα αυτά είναι πολύ αισιόδοξα και σίγουρα θα έχουν συνέχεια.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.