Follow us

Μια συναρπαστική γευσιγνωσία με την υπογραφή των ΒορΟινών

Σε αυτή τη γευσιγνωσία, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες σοδειές και να γνωρίσουμε την ιστορία τους…

Μια συναρπαστική γευσιγνωσία με την υπογραφή των ΒορΟινών

Tα "Βοροινά", η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και έχει αγαπηθεί πολύ, μας δίνει και φέτος ραντεβού στις 30 Ιανουαρίου στο Ηilton. Πριν από αυτό, όμως, μας βάζει στο κλίμα με μια σειρά μελετημένων εκδηλώσεων. Η εισαγωγή είναι πολύ δυνατή, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, με μια σημαντική γευσιγνωσία, που δεν πρέπει να χάσει κανείς και θα πραγματοποιηθεί στο Yolenis Flagship store, στο Κολωνάκι. Με οδηγό των πολλάκις "καλύτερο Έλληνα οινοχόο" Νικόλα Γιαννόπουλο, θα δοκιμάσουμε 13 ιστορικές ετικέτες 20ετίας από τους καλύτερους οινικούς πρεσβευτές.

Όλες οι ετικέτες που έχουν επιλεγεί, αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια βασική προτίμησή μας, έχουν δημιουργήσει στυλ, έχουν ανεβάσει το ελληνικό κρασί, μας έχουν μυήσει στον οίνο και έχουν γίνει πρεσβευτές της οινικής κουλτούρας μας στο εξωτερικό.
Μέσα από αυτή την δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία τους και να δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες σοδειές. Μάλιστα θα έχουμε και εκπληκτικά ζευγάρια, με premium τυριά και αλλαντικά από το Yoleni’s.

Σημειώστε τα κρασιά που θα συμμετέχουν: Τσάνταλη Ραψάνη Επιλεγμένος 2012, Κτήμα Κατσαρού ερυθρός 2010, Κτήμα Αβέρωφ Ερυθρό 2009, Κτήμα Γκλίναβος Premium Zitsa 2015, Zoinos Zitsa Classico 2015, Βαένι Νάουσα Δαμασκηνός 2012, Κτήμα Φουντή 2008, Μπουτάρη Νάουσα Grand Reserve 2010, Κεχρή Κεχριμπάρι 2016, κτήμα Γεροβασιλείου Λευκός 2016, Κτήμα Πόρτο Καρράς Μαλαγουζιά 2016, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Τέχνη Αλυπίας 2016 και το Γιαννακοχώρι Κυρ Γιάννη 2011 last vintage.
Καταλαβαίνετε, ότι έχουν συγκεντρωθεί όλα τα γκανιάν του Βοροινού Αμπελώνα και είναι μια δοκιμή που δεν πρέπει να χάσουμε! Mπείτε στο site HYPERLINK "http://www.voroina.gr" www.voroina.gr να δείτε και το υπόλοιπο πρόγραμμα όλης της εβδομάδας. Πραγματικά, οι εκδηλώσεις έχουν πιάσει τον σφυγμό της εποχής και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Ώρα 19:00 – 21:00, τιμή συμμετοχής 25€, για πληροφορίες – κρατήσεις : 2310281617, και pr@wineroads.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.