Follow us

Σεμέλη Grand Reserve Νεμέα 2012

Το κρασί-σημείο αναφοράς του οινοποιείου Σεμέλη είναι μια ιδανική περίπτωση για τις γιορτές.

Σεμέλη Grand Reserve Νεμέα 2012

Το κρασί-σημείο αναφοράς του οινοποιείου Σεμέλη είναι μια ιδανική περίπτωση για τις γιορτές. Πρόκειται για μια μεταξένια Μεγάλη Νεμέα, που προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, στο Κούτσι, την ονομαστή ΠΟΠ ζώνης της περιοχής. Μετά από την προσεγμένη οινοποίηση, παλαιώνει για δεκαοχτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια και ακολουθούν ακόμα δεκαοχτώ μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Στο πορφυρό του χρώμα κρύβει μια δυνατή και την ίδια στιγμή γοητευτική μύτη, με αρώματα βατόμουρου, κερασιού, βανίλιας, κασίς και στο φόντο νότες δάφνης και βιολέτας. Το στόμα αποτελεί πληθωρική εμπειρία, που ξεκινάει με ένα εντυπωσιακό μπουκέτο κόκκινων φρούτων και εξελίσσεται σε σύνθετες νότες μοσχοκάρυδου, γλυκόριζας και σοκολάτας. Η επίγευση είναι πολύ μεγάλη και μας δίνει ιδέες για ζευγάρια με κατσικίσια τυριά ή ντουέτα με χοιρινό και μοσχάρι μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες, μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.