Follow us

Μια γουλιά για καλό σκοπό!

Αυτό είναι το σύνθημα, ώστε να δεχτείτε τη χριστουγεννιάτικη πρόσκληση του botilia.gr το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

Μια γουλιά για καλό σκοπό!

Η αρχή έγινε πέρυσι και αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη, που επαναλαμβάνεται και φέτος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Botilia.gr Xmas Wine Fair “A Sip for a Cause” προϋπαντίζει όλους εκείνους που αγαπούν το κρασί σε μια διήμερη ανοιχτή γιορτή για τη στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου και των παιδιών που μας έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το botilia.gr συστήνει το νέο του corner μέσα στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni’s. H καλύτερη αφορμή για να γνωρίσουμε ιδιαίτερες ετικέτες και να έρθουμε πιο κοντά σε αξιόλογους μικρούς παραγωγούς.
Από το Ιόνιο πέλαγος, με εκπροσώπους τα αρωματικά κρασιά «Κτήμα Γράμψα», μέχρι το «Κτήμα Μπουγιούρη» της Αττικής και το βόρειο «Κτήμα Γκλίναβος», θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε γηγενείς ποικιλίες, αλλά και αξιόλογα blend και να διαλέξουμε την πιο ταιριαστή φιάλη για το εορταστικό δωδεκαήμερο είτε για το ρεβεγιόν, είτε για τα δώρα μας.

Μια γουλιά για καλό σκοπό!

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές! Συναυλίες, διαγωνισμοί, γευστικές και οινικές δοκιμές θα πλαισιώνουν ιδιαίτερες ετικέτες, όπως το «10» από το κτήμα Οινογένεσις, το Κοτσιφάλι-Merlot από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη ή το CUCCUVAIA από το κτήμα "Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος". Φυσικά, από τον χώρο δεν θα λείπουν οι εξειδικευμένοι sommeliers του botilia.gr, οι οποίοι θα γίνουν οι πιο καλοί σας σύμβουλοι στον δρόμο για τη σωστή επιλογή και το "food and wine pairing", που επιβάλουν τα χριστουγεννιάτικα καλέσματα.

Η κάθε γουλιά, τώρα, θα προσφέρει διπλή χαρά, μια και έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Κιβωτού του Κόσμου. Με δράση που στοχεύει αρχικά σε απροστάτευτα παιδιά αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες η Κιβωτός, μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός και του botilia.gr, θα χαρίσει παιδικά χαμόγελα, ελπίδα και ευχές για μια χρονιά που θα φέρει μόνο ευχάριστες και αρωματικές στιγμές.

Αθηνά Ζούλη

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.