Follow us

Αφρός και φυσαλίδες

Αφρός και φυσαλίδες

Η πιο δημοφιλής έκθεση της Vinetum συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία, ακολουθώντας το ανερχόμενο ρεύμα των αφρωδών οίνων. Ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά, σαμπάνιες και «απλοί» αφρώδεις οίνοι συνεπαίρνουν τους ουρανίσκους εν όψει των εορτών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Prosecco, τα Spumante, τα Brachetto και τα Moscato d’Asti της Ιταλίας, τα Crémants και τις Champagne της Γαλλίας, τα Cavas της Ισπανίας και, φυσικά, τα ελληνικά αφρώδη κρασιά, ο αριθμός των οποίων αναπτύσσεται ταχύτατα.

Φέτος, με αφορμή τα 10 χρόνια "Αφρός" θα υπάρχουν και ενδιαφέροντα masterclasses. Παρακολουθήστε στο Private Wine Cellar της Μεγάλης Βρετανίας τρία επετειακά Μasterclasses:

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW παρουσιάζει το θρυλικό οίκο Roederer μέσα από 8 cuvées, συμπεριλαμβανομένης της Cristal 2009 και 2007 (14:00 – 15:00).
Ο Άρης Σκλαβενίτης, Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016, παντρεύει κορυφαία αφρώδη κρασιά με εμβληματικές γεύσεις, όπως: καπνιστό σολομό Iρλανδίας Kenmare Bio, τυρί Brillat-Savarin της Fromagers en Bourgogne, αυγοτάραχο Τρικαλινού, χοιρομέρι Στρεμμένου και φουαγκρά Rougié (16:00 – 17:00).
Ο βραβευμένος οινοχόος Βαγγέλης Ψωφίδης (Μεγάλη Βρετανία), παντρεύει τις γλυκές δημιουργίες του σεφ-ζαχαροπλάστη Arnaud Lehrer με αφρώδεις οίνους απ’ όλον τον κόσμο (18:00 – 19:00).
Μόνο 12 θέσεις ανά εκδήλωση, κόστος συμμετοχής 30€.
Δηλώστε συμμετοχή στο info@vinetum.gr ή στο 210 766 056

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 12:00 – 14:00 επαγγελματίες, 14:00 – 20:00 κοινό. Είσοδος για το κοινό: 8€

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.