Αυτή την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το "1920" του Βασίλαινα στον Πειραιά μας προσκαλεί να το γνωρίσουμε με αφορμή τη νέα σοδειά λευκών και ροζέ κρασιών του Κτήματος Αβαντίς που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά, αλλά και το καινούριο τους γλυκό κρασί από την ποικιλία Syrah. Στην ξεχωριστή αυτή βραδια΄γευσιγνωσίας η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη (που έχουν αναλάβει την αναβίωση της ιστορικής μπακαλοταβέρνας της οδού Αιτωλικού θα συνδυάσουν πιάτα με καθένα από τα κρασιά. Τιμή μενού 30 ευρώ το άτομο.
Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. κρατήσεων: 210 4612457.
Το μενού της βραδιάς
Ταραμοσαλάτα Βασίλαινας: μους λευκού ταραμά με αραβικές πίτες
Μαριναρισμένος γαύρος: μπρουσκέτες με δικό τους μαριναρισμένο γαυράκι και πατέ πράσινης ελιάς.
Καλαμάρι ψητό, με κόλιανδρο.
Sauvignon Blanc Κτήμα Αβαντίς 2016
Γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια τομάτα.
Κροκέτα κοτόπουλο πίκλα σινάπι
Σπετσοφάι, με φρέσκο βουβαλίσιο λουκάνικο, πιπεριές και τοματίνια
Ροζέ, Grenache/Syrah, Κτήμα Αβαντίς 2016
Τραχανάς Ηπείρου, με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας
Μοσχαράκι κατσαρόλας πιπεράτο, με πουρέ πατάτας.
Syrah Κτήμα Αβαντίς, 2013
Μους μπίτερ σοκολάτας, ελαιολαδο Μάνης, ανθός αλατιού
Princess Syrah, Κτήμα Αβαντίς, 2013