Follow us

Η οινοποιία Α. Μεγαπάνος στον Κατσούρμπο

Η οινοποιία Α. Μεγαπάνος στον Κατσούρμπο

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η οινοποιία Α. Μεγαπάνος και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού μας περιμένουν για άλλη μια βραδιά στο εστιατόριο Κατσούρμπος στο Παγκράτι, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 9μ.μ.. Ο Κατσούρμπος είναι από τα πρώτα κρητικά εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα και οι πρώτες ύλες του έρχονται κατευθείαν από μικρούς παραγωγούς του νησιού.

Το μενού της βραδιάς:

Μια σαλάτα με σταμναγκάθι, σπανάκι, φρέσκα μανιτάρια, κρητικά ντοματίνια, αμύγδαλα, ξυνομυζήθρα, φρέσκα κρεμμυδάκια, ρόδι και σιρόπι εσπεριδοειδών
Καλλιτσούνια με άγρια χόρτα, σταμναγκάθι, πράσο, σπανάκι και μάραθο
Κεφτέδες ούζου με σως γιαουρτιού
Το must πατάτες τηγανιτές με στάκα
Την Κρητική απάντηση στην καρμπονάρα χειροποίητα ζυμαρικά ‘μούστου’ με ανθότυρο, μυρωδικά και απάκι
Για το τέλος αρνάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι αυγολέμονο
Και σαρικοπιτάκι με ξινομυζήθρα ίδιας παρασκευής, μέλι και καρύδια

Τα κρασιά που θα συνοδεύσουν το δείπνο είναι Σαββατιανό και Αγιωργίτικο Μεγαπάνος
• Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση.
• Τα τραπέζια που θα σχηματιστούν θα είναι κατά το δυνατόν 4άρια ή 8άρια.
• θα δοθούν δύο μπουκάλια κρασί από αυτά που συνοδεύουν το γεύμα σε δύο τυχερούς

Τιμή 23€
Τηλ. κρατήσεων: 6944386175
Κατσούρμπος, Αμύντα 2, Παγκράτι, τηλ. 210 7222167

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.