Follow us

Οινοτικά 2016 και… πίνουμε Κρήτη

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, η Μεγάλη Βρετανία θα σερβίρει Κρήτη μέσα από 23 οινοποιεία και τις 200 διαφορετικές ετικέτες τους.

Οινοτικά 2016 και… πίνουμε Κρήτη

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μεγάλη και οργανωμένη επέλαση των κρητικών οινοπαραγωγών στην Αθήνα και δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να τους ανακαλύψουμε μέσα από την έκθεση Οινοτικά. Τα κρασιά της Κρήτης αποτελούν ένα "εξωτικό" πεδίο διερεύνησης για τους οινόφιλους. Πρόκειται για την οινική ζώνη με τη μεγαλύτερη ποιοτική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Τα κρασιά -και μάλιστα σε όλους τους αμπελοοινικούς νομούς του νησιού, έχουν σημειώσει αλματώδη βελτίωση. Λευκά, ροζέ, ερυθρά, δεν θυμίζουν καθόλου -αρωματικά και γευστικά- τα δείγματα παλιότερων δεκαετιών, έχουν πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη Μεσόγειο και τη μεγάλη οινική παράδοση της Κρήτης.

Οινοτικά 2016 και… πίνουμε Κρήτη

Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε το ποικιλιακό ενδιαφέρον.
Στην Κρήτη καλλιεργούνται μερικές από τις πιο ιντριγκαδόρικες γηγενείς ποικιλίες, που εξασφαλίζουν κρασιά με έντονη προσωπικότητα, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Ποικιλίες όπως το νέο λευκό αστέρι, η βηλάνα, φινετσάτες όπως το δαφνί και το βιδιανό, ανερχόμενες όπως το θραψαθήρι και μερικές που ήδη βρίσκονται στη πρώτη γραμμή -βλέπε κοτσιφάλι, μανδηλαριά και μοσχάτο σπίνας.
Θα μπορέσουμε να τα δοκιμάσουμε όλα στη καρδιά της Αθήνας από τις 12:00 – 20:00 .

Μεγάλη Βρετανία (12:00 – 14:00 για επαγγελματίες, 14:00 – 20:00 για καταναλωτές, είσοδος 5 ευρώ)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.