Follow us

Γνωριμία με τον Χρυσογέρακα

Το Κτήμα κυκλοφορεί το πρώτο του γλυκό κρασί με το όνομα Χρυσογέρακας, ένα αρωματικό πάντρεμα ανάμεσα στο Gewürztraminer και τη Μαλαγουζιά…

Γνωριμία με τον Χρυσογέρακα

Τη γκάμα κρασιών του κτήματος κυρ – Γιάννη οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε και ανάλογα με τις γευστικές μας επιλογές, εύκολα κουμπώνουμε κάποια από τις ετικέτες για να ανεβάσουμε την εμπειρία. Υπήρχε όμως ένα κενό ή καλύτερα μια απουσία στην οικογένεια των κρασιών, που αφορούσε έναν επιδόρπιο οίνο. Ο Στέλιος Μπουτάρης, εδώ και πολλά χρόνια φλέρταρε με την προσθήκη ενός γλυκού κρασιού και δεν σταμάταγε τους πειραματισμούς και τις δοκιμές, μέχρι να εντοπίσει την καλύτερη εκδοχή. Και το κατάφερε. Το Κτήμα κυκλοφορεί το πρώτο του γλυκό κρασί με το όνομα Χρυσογέρακας, ένα αρωματικό πάντρεμα ανάμεσα στο Gewürztraminer και τη Μαλαγουζιά, που συμμετέχουν στην οινοποίηση από 50%.
Η αναμονή άξιζε. Σερβίρουμε το κρασί στους 8 βαθμούς και αμέσως σκάνε στο στόμα οι μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί. Το στόμα χαιδεύει τον ουρανίσκο και παίζει με τις ισορροπίες ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη δροσερή οξύτητα. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα φρουτένιο και κομψό κρασί, που αποδεικνύει ότι οι αμπελώνες στους λόφους της Σαμαρόπετρας, στο Αμύνταιο, μπορούν με όψιμο τρύγο να δώσουν και ένα πολύ καλό γλυκό κρασί.
Τελειώστε μαζί του ένα δείπνο ή συνδυάστε το με τάρτες φρούτων και καραμελωμένες κρέμες.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.