Follow us

Ευωδιαστό… Σαν τα Μάραθα

Το κρασί Σαν τα Μάραθα, που υπογράφει ο Νίκος Χατζάκης του Οινοποιείου Σύρου πατάει στην αγαπημένη ποικιλία ασύρτικο…

Ευωδιαστό… Σαν τα Μάραθα

Οι περισσότεροι από τη Σύρο γνωρίζουν το λουκούμι της και το εκρηκτικό τυρί Σαν Μιχάλη. Η αλήθεια είναι ότι το νησί έχει ιστορία γύρω από το κρασί, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είχε σχεδόν εγκαταληφθεί. Η Σύρος, όμως, έχει τις προϋποθέσεις, εδαφικές και κλιματικές για την ανάπτυξη των κυκλαδίτικων ποικιλιών. Ο ταλαντούχος και δραστήριος οινολόγος Νίκος Χατζάκης φρόντισε να την προσθέσει και στον ελληνικό οινικό χάρτη. Απόδειξη, το τελευταίο του κρασί Σαν τα Μάραθα, που υπογράφει ο Νίκος και πατάει στην αγαπημένη ποικιλία ασύρτικο. Το κρασί είναι αποκάλυψη, ειδικά για όσους προτιμούν τη δροσερή οξύτητα. Τραγανό, σκάει στον ουρανίσκο μας με αρώματα κίτρου, λεμονιού και πορτοκαλιού. Αυτό όμως που έρχεται σε δεύτερο πλάνο και προσφέρει ένα γεμάτο σύνολο είναι οι νότες ρίγανης και ορυκτών.

Ευωδιαστό… Σαν τα Μάραθα

Είναι σίγουρα κρασί για φαγητό, πλούσιο στη μύτη και στο στόμα, που στηρίζει πολλά λιπαρά πιάτα. Εμένα μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το ντουέτο με γούνα, τη θαλασσινή σπεσιαλιτέ της Νάξου. Κάντε και εσείς πειραματισμούς με αχνιστά μύδια και τηγανητά μικρά ψάρια ή λιπαρά ψητά όπως είναι η πέστροφα και ο σολομός.
Συμβουλή: αν βρεθείτε στη Σύρο, επισκεφτείτε το boutique οινοποιείο!

Οινοποιείο Σύρου, Τάλαντα Σύρου

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.