Follow us

Gastronomy Fair στο Intercontinental

Είναι η τέταρτη χρονιά που η εταιρεία Deals διοργανώνει μια συνάντηση με focus στα κρασιά και πολύ ενδιαφέρον συμπλήρωμα τη μπίρα, τα spirits, τη σοκολάτα και τα ροφήματα…

Gastronomy Fair στο Intercontinental

Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου, Κυριακή, η αίθουσα Αφροδίτη του Intercontinental θα μεταμορφωθεί σε ένα wine & gastronomy fair. Ειδικά στην περίπτωση του κρασιού, η παρουσία είναι πολύ συντονισμένη, με 150 διαφορετικούς παραγωγούς να μας κάνουν ένα οινογευστικό ταξίδι σε όλον τον κόσμο του οίνου. Με αφετηρία την Ελλάδα και τουλάχιστον 35 οινοπαραγωγούς, (μεταξύ τους, Gentilini, Αντωνόπουλος, Βιβλία Χώρα, Βουρβουκέλης, Κατσαρός και Σιγάλας), θα γίνει, εννοείται, μια μεγάλη στάση στη Γαλλία, με αντιπροσώπους από κάθε ονομαστή αμπελουργική περιοχή: ενδεικτικά, από την Αλσατία ο Leon Beyer, από τη Βουργουνδία ο Georges Duboeuf, από τον Λίγηρα το Langlois- Chateau, από το Bordeaux οι Baron Philippe, Medoc, από την Προβηγκία οι Domaines Ott και από τον Ροδανό ο Guigal.

Gastronomy Fair στο Intercontinental

Το ίδιο δυναμική θα είναι η στάση στην Ιταλία, με πολύ σημαντικά ονόματα. Για να πάρετε μια γεύση, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τις νέες σοδειέ ς των Gaya, Feudi, Antinori, Marsala και Zonin. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία, με ετικέτες του Marques de Caseres και του Ramos Pinto, αντίστοιχα. Ενώ δεν θα λείπει το σαφάρι στον Νέο Κόσμο, με βασικές δοκιμές του Casa Lapostolle από τη Χιλή, του Coopers Creek από τη Ν.Ζηλανδία και του Michel Rolland από την Αργεντινή.
Το κρασί θα συνοδεύεται με την καλύτερη σοκολάτα Valhrona. Για τους οπαδούς της μπίρας, θα υπάρχει μια μεγάλη αντίστοιχη συλλογή από τις καλύτερες περιοχές, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αμερική, Ιαπωνία και Ελλάδα. Σε αυτά, να προσθέσουμε τα αρωματικά χαρμάνια τσαγιού Kusmi, και μερικά σπάνια spirits, όπως το ιταλικό gin και βερμούτ Dal Professore και η grappa Nardini.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης, θα τρέξουν πολύ ιντριγκαδόρικα master class, που αξίζει να προγραμματίσετε. Ξεκινάνε με τις σοκολάτες διπλής ζύμωσης και συνεχίζουν με τρεις φοβερές παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες για το Riesling, το Sherry και τις μπίρες ΙPA. Τα προϊόντα, όσο και η υπογραφή του sommelier Γιώργου Λούκα, εξασφαλίζουν το ύψος της εμπειρίας.

Κυριακή 20 Μαρτίου 12:00-20:00 Intercontinental, είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες:
www.deals.com.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.