Follow us

Οίνος ο Αγαπητός: Γνωριμία με το κτήμα Παπαργυρίου

Οίνος ο Αγαπητός: Γνωριμία με το κτήμα Παπαργυρίου

Τρίτη 22 Μαρτίου στις 9μμ

Φιλοξενούμε τον γεωπόνο αμπελουργό και οινοποιό Γιάννη Παπαργυρίου από το Κιάτο της Πελοποννήσου. Με ιδιόκτητους υποδειγματικούς αμπελώνες στις πλαγιές της Κορινθίας (στα Σοφιανά) μέσα στους οποίους ευδοκιμούν γηγενείς και ξενικές ποικιλίες, το σύγχρονο οικογενειακό οινοποιείο παράγει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών από το Papargyriou blanc, Papargyriou rose, μέχρι το Unfiltered, Οψιμος τρυγος, Don Giovanni (Nebbiolo) και το Le Roi des Montagnes Cuvee!

Με γνώση και υπομονή ξαναφύτεψε τον καμένο αμπελώνα του 2000 από την αρχή, ενώ το πάθος για τη δουλεία του επιβραβεύτηκε τελικά με πρόσφατες διακρίσεις των κρασιών του Είναι η πρώτη φορά που ο ευγενής αυτός οινοποιός απευθύνεται στους ουρανίσκους του Οίνου του αγαπητού προσφέροντας διαμαντάκια προκλητικής σχέσης ποιότητας τιμής, ανάμεσα στα οποία και μια έκπληξη που θα γράψει ιστορία!

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.