Το πρόγραμμα είναι δυνατό και περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες οινικές προτάσεις. Καταρχάς, έχουν ετοιμαστεί αρκετά wine dinners σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Για να έχετε μια ιδέα: στο πρόσφατο Simul, στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς προτείνει καπνιστό χέλι με κτήμα Κυρ-Γιάννη Ακακίες και μοσχαρίσια ουρά με ξινόμαυρο κτήμα Κόκκινος. Στο Food Mafia o Ηλίας Σκουλάς κάνει ζευγάρια: την Bruschetta μοσχαριού με κτήμα Άλφα One, τα αβγά μάτια στη χόβολη με Pouilly Fuissé 2012 και ψητό χοιρινό με κτήμα Παλυβού. Στον Κόλλια, τα θαλασσινά φλερτάρουν με Μοσχοφίλερα, Ασύρτικα, Chardonnay και Sauvignon. Ακολουθούν πολλά ακόμα wine matches, στο Abovo, στο Chefi, στο Μάνη Μάνη, στο F+W και στο Αιόλου 68, όπου ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης κάνει σούπερ προτάσεις. Στου Vezene, ειδικά για αυτή την εβδομάδα, έχει διαμορφωθεί μια λίστα με οκτώ ετικέτες, που προσφέρονται στο ποτήρι σε προνομιακή τιμή.
Εκτός από τα δείπνα, η οινική εβδομάδα περιλαμβάνει και άλλα πράγματα -βλέπε σεμινάρια και παρουσιάσεις σε κάβες. Την Τετάρτη, η Genius in Gastronomy κάνει μια "εισαγωγή στη γευσιγνωσία" και στο Vintage wine bar σερβίρονται υπέροχα Σαββατιανά. Την Πέμπτη, η σχολή WSPC ανοίγει της πόρτες της και μας βάζει στον κόσμο του κρασιού. Την Παρασκευή έχουμε δυο φοβερές επιλογές : να γνωρίσουμε στο The Cube τα κόκκινα κρασιά του χειμώνα ή να πάμε σε ένα πολλά υποσχόμενο wine party στο κτήμα Πετρέζα, που διοργανώνουν οι "γυναίκες του κρασιού" ( Φράγκου, Κοκκοτού, Μπέλμπα, Ράπτη, Γρηγοριάδου, Τριανταφυλλοπούλου).
Το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαρτίου, έχει Ζάππειο, γιατί ξεκινάει το Οινόραμα. Στο κέντρο της πόλης θα μαζευτούν όλα τα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και όχι μόνο. Θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλες τις νέες ετικέτες, θα βρεθούμε τετ α τετ με αγαπημένα μας κτήματα και σίγουρα θα εντοπίσουμε πολλές σπάνιες και ενδιαφέρουσες χρονιές. Σε όλα αυτά, φέτος προστίθενται και αρκετές καινοτομίες.
Η αίθουσα «Discover Greek Wines» θα φιλοξενεί τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, για τους επαγγελματίες εκείνους που θέλουν να κάνουν μία γρήγορη γευστική επισκόπηση της ελληνικής παραγωγής. Μια άλλη αίθουσα, με τίτλο «Οινικές Αποκαλύψεις», θα φιλοξενεί οινοποιεία πολύ μικρής παραγωγής καθώς και κρασιά από «αφανείς» ή "άγνωστες» ποικιλίες αμπέλου, «φυσικά» και βιοδυναμικά κρασιά, κρασιά από σταφύλια αυτόρριζων αμπελιών (προ-φυλλοξερικών) και κρασιά ζυμωμένα με γηγενείς ζυμομύκητες.
Επίσης, για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουμε τη δράση «ΕλλΟινικό Εστιατόριο», που εστιάζει στην επιβράβευση των εστιατορίων που προβάλλουν τα ελληνικά κρασιά στις λίστες τους. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρωτοτυπία παρουσιάζει το ομαδικό σταντ «Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών», με έξτρα παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, που παράγονται από οινοποιούς του Οινοράματος! Στο Οινόραμα θα εκτίθενται και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα, εφόδια για το αμπέλι και το οινοποιείο, καθώς και χρήσιμες υπηρεσίες, όπως οι σχολές κρασιού.
5, 6 και 7 Μαρτίου 2016 (10:00-19:00), στο Ζάππειο Μέγαρο Το εισιτήριο στο Οινόραμα 2016 κοστίζει 10€, περιλαμβάνει το αναμνηστικό και απαραίτητο ποτήρι γευσιγνωσίας, τον κατάλογο κρασιών της έκθεσης και ισχύει για όλες τις ημέρες λειτουργίας της.