Follow us

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα Αμπελόεις

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα Αμπελόεις

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Από τα νεότερα και πιο δυναμικά οινοποιεία του Ελληνικού αμπελώνα, το κτήμα Αμπελόεις ιδρύθηκε μόλις το 2006 στην περιοχή της Καβάλας. Οι εκπληκτικοί αμπελώνες κοιτούν από ψηλά το Αιγαίο και είναι φυτεμένοι με γηγενείς και κλασικές ελληνικές ποικιλίες. Τα λευκά κρασιά του κτήματος χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα, φρούτο και εξαιρετική ισορροπία στο στόμα, ενώ τα κόκκινα είναι πλούσια, στιβαρά και γεμάτα.

Δίπλα στη «star» του οινοποιείου που δεν είναι άλλη από την εκρηκτική Μαλαγουζιά, θα βρείτε ένα κλασικό χαρμάνι Sauvignon/Ασύρτικου που αποτελεί best-seller του κτήματος, ενώ το φρέσκο, χωρίς βαρέλι, Chardonnay αποτελεί μια εξαιρετική, επίσης, πρόταση. Τα Silver και Gold, συνιστούν τις δύο ερυθρές ετικέτες που είναι χαρμάνια Cabernet/Merlot και Merlot/Syrah αντιστοίχως και αποδεικνύουν τη δυναμική των διεθνών ποικιλιών στη Βορειοανατολική Μακεδονία.

Τα κρασιά φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Γάλλου οινολόγου Noel Rabot ο οποίος οδηγεί συμβουλευτικά το κτήμα, ενώ το κτήμα είναι το πρώτο στην Ελλάδα που υιοθέτησε για τα λευκά κρασιά του το επαναστατικό γυάλινο πώμα Vinolok αντί του κλασικού φελλού.

Ο Βασίλαινας έχει την χαρά να συνοδέψει με τις μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις του Άνταμ, με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος σε μια ακόμα οινική βραδιά που επιμελείται ο Γρηγόρης Μιχάηλος.

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ

Συμφωνία 2015, Sauvignon Blanc/Ασύρτικο

Από τα πιο αρωματικά χαρμάνια της Βορείου Ελλάδας, με το Sauvignon να χαρίζει πλούσια αρώματα και το Ασύρτικο φρεσκάδα και «ραχοκοκαλιά» σε αυτό το εκρηκτικό κρασί.

Αρωματική σούπα τομάτας με σπιτικό κατσικίσιο τυρί, με κάρδαμο και κόλιανδρο

Φωλιά 2015, Chardonnay

Chardonnay γεμάτο φρεσκάδα, με ωραίο φρούτο, ανθικότητα και εξαιρετική ισορροπία λιπαρότητας και οξύτητας στο στόμα. Άμεσο, νόστιμο και εκφραστικό.

Μυλοκόπι ψητό με χλιαρή πατατοσαλάτα και σάλτσα μπουγιαμπέσα


Silver Αμπελόεις 2013, Cabernet Sauvignon/Merlot

Bordeaux blend με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχάρια και όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι. Πλούσιο άλλα όχι βαρύ, με όμορφη πολυπλοκότητα και διάρκεια στο στόμα.

Χοιρινό κότσι μπρεζέ σιγομαγειρεμένο, με σιτάρι και τραγανές πατάτες

Gold Αμπελόεις 2012, Merlot/Syrah

Πλούσιο, ώριμο, με χαρακτήρες δρυός και γλυκών μπαχαρικών. Ένα σύνθετο αρωματικά κρασί, με πυκνό φρούτο και «καλογυαλισμένες» τανίνες στο στόμα.

Κατσικάκι γάστρας με μελιτζάνες ιμάμ

Μοσχάτο Αλεξανδρείας Αμπελόεις

Εκρηκτικό, αρωματικό, ανθικό, με αρώματα περγαμόντου και γλυκών του κουταλιού, ένα από τα πιο «μυστικά» του κτήματος που θα κλείσει υπέροχα μια εξαιρετική, ελπίζουμε, βραδιά.

Πανακότα βανίλια με φράουλα και τριαντάφυλλο

Τιμή €35

Εστιατόριο Βασίλαινας, www.vassilenas.gr, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, Τηλ.: 210 4612457

Κτήμα Αμπελόεις, http://www.ampeloeis.gr/

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.