Follow us

Bordeaux VS Tuscany

Bordeaux VS Tuscany

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Την επόμενη Παρασκευή, μη χάσετε μια πολύ ιδιαίτερη μάχη, που θα δοθεί μεταξύ του κλασσικού (Bordeaux) και του μοντέρνου (Τοσκάνη), με "μεγάλες" ετικέτες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι να "αντιπαρατεθούμε"!

Βάζουμε τον Σταύρο Μουστάκα Οκταποδά που δηλώνει λάτρης της Τοσκάνης, "ενάντια" στον Βασίλη Κόγκο, φανατικό φίλο του Bordeaux, να μονομαχήσουν με όπλα τα παρακάτω μοναδικά κρασιά.

Ποιος θα είναι ο νικητής;

Επειδή υπάρχει ζωή και πέρα από τα ερυθρά στις δύο περιοχές, ξεκινάμε με το λευκό του μεγάλου Chateau Mouton Rothchild, το Aile D’Argent 2014 (Semillon, Sauvignon Blanc) εναντίον ενός Vermentino από τον μεγαλύτερο παραγωγό της Ιταλίας, τον Μαρκήσιο Antinori.

Συνεχίζουμε με το Alter Ego 2012, ετικέτα του φημισμένου Chateau Palmer, που ενώ παράγεται στο Margaux, κλείνει το μάτι στο Merlot. Απέναντί του η Camarcanda 2011 του θρύλου Angelo Gaja, με σχεδόν την ίδια ποικιλιακή σύνθεση και ποσοστά (Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 10%).

Επόμενη στάση πάλι στο Margaux, με το πρώτο κρασί από την μεγάλη χρονιά του 2010, το Chateau Cantenac Brown, που επαναφέρει την κανονικότητα με το Cabernet Sauvignon να υπερισχύει με 66%. Θα το κοντράρει ένα από τα καλύτερα και πιο value for money Super Tuscans, το Guado Al Tasso 2012 του Antinori.

Για το τέλος, κάτι εντελώς ξεχωριστό. Θα αναμετρηθούν δύο κρασιά βασισμένα στην τόσο κομψή και μοναδική ποικιλία, το Cabernet Franc, που συνήθως δεν πρωταγωνιστεί στις δύο περιοχές. Περνάμε πλέον στη δεξιά όχθη και το Saint Emilion, στη δεύτερη φιάλη από τη σπουδαία χρονιά του 2010 και ένα κρασί που έχει αποσπάσει 100άρι από τον Robert Parker, το Le Dome. Απέναντί του αυτό που κατά πολλούς είναι το επόμενο πολύ μεγάλο και super premium Super Tuscan, το Matarocchio 2011 του Antinori, με αντίστοιχα κορυφαίες βαθμολογίες πέριξ του 98/100.

Πότε: Παρασκευή 26/02/2016

Ώρα: 20:15

Πού: Κατάστημα Cellier Συντάγματος

Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 70€

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.