Follow us

Wine Commanders masterclass - Νέες τάσεις στο ελληνικό κρασί

Wine Commanders masterclass - Νέες τάσεις στο ελληνικό κρασί

29 Φεβρουαρίου 2016

Αναρωτιέστε τι νέο έχει να δείξει ο ελληνικός αμπελώνας και το ελληνικό κρασί γενικά; Έχετε ακούσει ''κάτι'' για βιοδυναμική καλλιέργεια, ''φυσικά'' και πορτοκαλί κρασιά, αμφορείς αλλά και πιο πρόσφατα για βυθισμένες Σαντορίνες;

Σας έχουμε καλά νέα! Καταφέραμε και μαζέψαμε ότι νέο υπάρχει στο ελληνικό κρασί (που ίσως και να είναι και λίγο παλιό αν το δούμε από τη σκοπιά της επιστροφής σε πιο παραδοσιακές τεχνικές) σε μία γευσιγνωσία που έχει σκοπό να αναδείξει ένα ακόμα πρόσωπό του, μία ακόμα πτυχή του. Μαζί με τους special guests Ευρυβιάδη Σκλάβο (Οινοποιείο Σκλάβου), Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο (Τετράμυθος), και Περικλή Τάτση (Κτήμα Τάτση) θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε όλα τα καυτά ερωτήματα.

Ετοιμαστείτε! Υπάρχουν φυσικά κρασιά και άγριες ζύμες; Μέχρι που είναι τα όρια του κάθε κρασιού και που ξεκινάει το marketing; Τα θειώδη στο κρασί, μύθοι και αλήθειες, είναι μόνο μερικά από όσα σκεφτόμαστε να βάλουμε στο τραπέζι.

Παράλληλα δοκιμάζουμε καμιά εικοσαριά - ''φυσικά'', πορτοκαλί, ζυμωμένα σε αμφορείς - κρασιά από τα οινοποιεία Ανατολικός (πορτοκαλί κρασί), Γαία (βυθισμένος Θαλασσίτης σε αποκλειστική παρουσίαση), Λίγας(Natural), Μελισσηνός (Ρομπόλα Natural), Σκλάβος (Natural και βιοδυναμικές προσεγγίσεις),Τάτσης (Natural και βιοδυναμικές προσεγγίσεις), Τετράμυθος (Natural), Φοίβος (Μαυροδάφνη σε αμφορέα), Silva (βιοδυναμικές προσεγγίσεις). Εκτός συναγωνισμού ένα κρασί από την Γεωργία που κρατάει τα σκήπτρα στην οινοποιητική παράδοση από το οινοποιείο Lagvinari που έχει ζυμώσει σε Kvevri (γεωργιανός αμφορέας γίγας)

Πότε: Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 20:00

Σύλλογος των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα)

Τιμή Συμμετοχής: 40€/άτομο

Διάρκεια Masterclass: 2.0 -2.5 ώρες

Κρατήσεις στο 6985941963 και στο info@winecommanders.com αναφέροντας το όνομά σας και το τηλέφωνό σας για να σας καλέσουμε για επιβεβαίωση κράτησης.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.