Follow us

Στο Aleria ταξιδεύουμε σε Βοροινά μονοπάτια

Βάλτε στο πρόγραμμα σας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, το Aleria. Στο πανέμορφο εστιατόριο, που φωνάζει γούστο σε κάθε γωνιά του, προετοιμάζεται ένα ξεχωριστό οινογαστρονομικό event, στο πλαίσιο των Βοροινών 2016…

Στο Aleria ταξιδεύουμε σε Βοροινά μονοπάτια

Ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης έχει κάνει μια πολύ καλή επιλογή από κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, με focus σε εξαιρετικές και σπάνιες χρονιές και ο δημιουργικός Γκίκας Ξενάκης, θα ετοιμάσει τα κατάλληλα πιάτα, που θα τα συνοδεύσουν και θα αναδείξουν τα προτερήματα τους. Είναι ένας καλός τρόπος να προετοιμάσετε τον ουρανίσκο σας για τα φετινά Βοροινά…

Στο Aleria ταξιδεύουμε σε Βοροινά μονοπάτια

Για να πάρετε μια γεύση, στο τραπέζι θα έρθουν: ο Δαμασκηνός 1997 Vaeni Νάουσα μαζί με βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού, παντζάρια, ψητό καβουρμά, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν. Κτήμα Φουντή 2000 ( ξινόμαυρο) συνοδευόμενο με Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμά με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ. Γιαννακοχώρι 2001 Κυρ – Γιάννη ντουέτο με αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα. Κτήμα Βογιατζή 2007, ιδανικά με μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές. Το δείπνο, που είναι ένα πραγματικό ταξίδι σε σημαντικά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλαδας, θα κλείσει με ένα μπαμπά σε σιρόπι ανανά, με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο.

Η τιμή κατ' άτομο είναι 66 ευρώ. Κάντε κράτηση στο www.aleria.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.