Ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης έχει κάνει μια πολύ καλή επιλογή από κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, με focus σε εξαιρετικές και σπάνιες χρονιές και ο δημιουργικός Γκίκας Ξενάκης, θα ετοιμάσει τα κατάλληλα πιάτα, που θα τα συνοδεύσουν και θα αναδείξουν τα προτερήματα τους. Είναι ένας καλός τρόπος να προετοιμάσετε τον ουρανίσκο σας για τα φετινά Βοροινά…
Για να πάρετε μια γεύση, στο τραπέζι θα έρθουν: ο Δαμασκηνός 1997 Vaeni Νάουσα μαζί με βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού, παντζάρια, ψητό καβουρμά, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν. Κτήμα Φουντή 2000 ( ξινόμαυρο) συνοδευόμενο με Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμά με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ. Γιαννακοχώρι 2001 Κυρ – Γιάννη ντουέτο με αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα. Κτήμα Βογιατζή 2007, ιδανικά με μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές. Το δείπνο, που είναι ένα πραγματικό ταξίδι σε σημαντικά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλαδας, θα κλείσει με ένα μπαμπά σε σιρόπι ανανά, με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο.
Η τιμή κατ' άτομο είναι 66 ευρώ. Κάντε κράτηση στο www.aleria.gr