Follow us

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα Θεόπετρα στο Βασίλαινας

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα Θεόπετρα στο Βασίλαινας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

Γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, στην περιοχή των Μετεώρων εκτείνονται οι εκπληκτικοί αμπελώνες της οικογένειας Τσιλιλή, από τους κορυφαίους παραγωγούς τσίπουρου στην Ελλάδα. Η καλλιέργεια της αμπέλου στην περιοχή αποτελεί μια μακρά παράδοση, με τους μοναχούς των Μετεώρων να συμβάλουν στην δημιουργία μιας μεγάλης οινικής κουλτούρας.

Ο Βασίλαινας καλωσορίζει την οικογένεια Τσιλιλή στην εορταστική του γευσιγνωσία και σας προσκαλεί σε ένα ακόμα μοναδικό μενού του σεφ Άνταμ Κοντοβά σε συνεργασία με τον σύμβουλο οίνου του εστιατορίου, Γρηγόρη Μιχαήλο.

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ:

ΦΡΕΣΚΟ ΛΑΥΡΑΚΙ ΤΑΡΤΑΡ, με vinaigrette εσπεριδοειδών και χρένο

Κτήμα Θεόπετρα λευκό 2015, Ασύρτικο/Sauvignon Blanc

Από τα πιο επιτυχημένα χαρμάνια που συναντάμε στον ελληνικό αμπελώνα, ένας εκπληκτικός συνδυασμός της φρεσκάδας και του αρωματικού χαρακτήρα του Sauvignon, με το νεύρο και την ένταση που χαρίζει το Ασύρτικο.

“Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ”, παραδοσιακή ζύμη, ψητές γαρίδες, με χόρτα τσιγαριαστά και κουνουπίδι

Κτήμα Θεόπετρα ροζέ 2015, Λημνιώνα/Syrah

Απoλαυστικό ροζέ, με αμέτρητες διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, εκρηκτικό, φρουτώδες, με τραγανή οξύτητα και ελάχιστα υπολειμματικά σάκχαρα τα οποία ισορροπούν εξαιρετικά το σύνολο.

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ, με κόκκινο λάχανο και ψητή σελινόριζα

Κτήμα Θεόπετρα 2012, Λημνιώνα

Από τις πλέον ανερχόμενες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, η Λημνιώνα μαγεύει με τον χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, τις βοτανικές νύξεις και το δροσερό, μαλακό και βελούδινο στόμα της.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ LIMOUSINE, με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια μπρεζέ

Κτήμα Θεόπετρα 24 2010, Cabernet Sauvignon/Syrah

H ναυαρχίδα του κτήματος έχει ωριμάσει για 24 μήνες σε βελανιδιά, δίνοντας έναν πολύπλοκο, μπαχαρένιο και πικάντικο χαρακτήρα στο κρασί, με μια εκπληκτική ισορροπία όμως των αρωμάτων της δρυός και του πυκνού φρούτου που διαθέτει στο στόμα.

MILLFEUILLE, λευκής σοκολάτας με φράουλες και φρέσκο ρόδι

Κτήμα Θεόπετρα Edenia 2013, Rose Sparkling/Λημνιώνα

Αιθέριο, αφρώδες, ολοκαίνουριο ροζέ από το κτήμα Θεόπετρα, το οποίο «εκμεταλλεύεται» τη φρεσκάδα και τον μοναδικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων της Λημνιώνας, σε συνδυασμό με νύξεις μπριος και τσουρεκιού και οξύτητα που ισορροπείται από τον off-dry(σχεδόν ξηρό) χαρακτήρα του.

Dark Cave, Παλαιωμένο Τσίπουρο Τσιλιλή/Μοσχάτο Αμβούργου, Ροδίτης

Μαεστρική παλαίωση για ένα από το κορυφαία premium τσίπουρα της Ελλάδας που θα έκανε τις περισσότερες γκράπες να «σκύψουν το κεφάλι τους». Πολύπλοκο, πολυδιάστατο, με σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα, βελούδινο στόμα και επίγευση που δε λέει να τελειώσει. Το ιδανικό κλείσιμο της βραδιάς.

Τιμή €39

Αιτωλικού 72, Πειραιάς

Τηλ.: 210 46 12 457

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.