Follow us

Οι καλύτερες των καλύτερων της Σαμπάνιας, Prestige Cuvee

Οι καλύτερες των καλύτερων της Σαμπάνιας, Prestige Cuvee

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μια γευσιγνωσία με τις καλύτερες των καλύτερων της Σαμπάνιας, τις χρονολογημένες Prestige Cuvee, με πολλές από τις κορυφαίες και σπάνιες ετικέτες των μεγάλων οίκων της περιοχής, και με μια έκπληξη … μια από τις τελευταίες διαθέσιμες magnum φιάλες στην Ελλάδα, από την συλλεκτική και δυσεύρετη Bollinger James Bond 007!

Αναλυτικότερα, ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς θα παρουσιάσει έξι διαφορετικές φιάλες:

• Την χρονολογημένη Franciacorta Μaggi 2006 του μεγάλου Antinori, από την πλέον ανερχόμενη περιοχή της Ευρώπης στη Βόρεια Ιταλία. Με 40 μήνες παραμονή με τις ζύμες της, θα κατορθώσει να κοντράρει τα μεγάλα ονόματα της Καμπανίας;

• Krug Grand Cuvee: Μια σπουδαία non vintage σαμπάνια, που κατά πολλούς, κάνει πολλές vintage να κοκκινίζουν από ζήλια. Με πάνω από 10 χρονιές στο χαρμάνι, και 70 μήνες παλαίωση στις ζύμες.

• Dom Perignon 2005: ο οίκος συνώνυμο της σαμπάνιας. Μια ετικέτα που θεωρείται πλέον κλασσική, στη νέα άφιξη στην Ελλάδα της χρονιάς του 2005.

• Bollinger Grand Anee 2005 rose: Οι ροζέ σαμπάνιες κερδίζουν όλο και περισσότερο σε δημοφιλία. Εδώ στην κορυφαία αυτή εκδοχή από την Bollinger, με ζύμωση σε βαρέλι και πωματισμό κατά τη δεύτερη ζύμωση με φυσικό φελλό.

• Bollinger Spectre James Bond 2009: Μια cuvee limited edition με τα καλύτερα χαρμάνια της σοδειάς του 09, για να τιμήσει ο παραγωγός την σαραντάχρονη συνεργασία του με τον γνωστό Βρετανό πράκτορα. Από φιάλη magnum μάλιστα!

• Bollinger RD 2002: το βαρύ πυροβολικό της Bollinger, η θρυλική RD είναι το αποτέλεσμα του οράματος της Μadame Bollinger: ένα εξαιρετικό κρασί, μακράς ωρίμασης και με ενισχυμένα αρώματα. Μόνο οι καλύτερες ανάμεσα από τις vintage σαμπάνιες, παλαιώνονται για 10 χρόνια και γίνονται Bollinger R.D.! Σε πρώτη παρουσίαση σε γευσιγνωσία στην Ελλάδα.

Πότε: Παρασκευή 11/12/2015
Ώρα: 20:15

Κατάστημα Cellier, Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα Κόστος συμμετοχής: 70€

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.