Follow us

Κτήμα Γεροβασιλείου: Από το σήμερα... στο παρελθόν

Κτήμα Γεροβασιλείου: Από το σήμερα... στο παρελθόν

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 20:15

Γευσιγνωσία με παλαιές χρονιές από το Κτήμα Γεροβασιλείου.Η συνάντηση έχει προσκεκλημένο έναν από τους πλέον ιστορικούς παραγωγούς της χώρας, τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς, θα «ανακρίνει» τον οινοποιό, ο οποίος θα μας κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του κτήματος και τα κρασιά σταθμούς που τη σημάδεψαν. Θα δοκιμάσουμε όλα τα βασικά λευκά και ερυθρά κρασιά που παράγονται σήμερα, τόσο στις τρέχουσες χρονιές, όσο και σε παλαιότερες που φτάνουν πίσω στο μακρινό 1995, σε μια φιλική ανοιχτή συζήτηση.
Τα κρασιά της γευσιγνωσίας:
Κτήμα Λευκό: Δοκιμάζουμε την ολοκαίνουργια χρονιά του 2015, από το κλασσικό χαρμάνι Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.
Μαλαγουζιά 2014 και 2010: η ποικιλία χρωστάει πολλά στον παραγωγό, και μαζί θα δούμε πως αποδίδει μετά από πέντε χρόνια στο μπουκάλι.
Chardonnay βαρέλι 2014 και 2010: ένα από τα καλύτερα Ελληνικά λευκά, με την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να βελτιώνεται με την παλαίωση.
Syrah 2011: Η ποικιλία βασιλιάς του Ροδανού, πόσο καλά έχει προσαρμοστεί στα εδάφη της Επανομής;
Avaton 2012: Η δύναμη των γηγενών ποικιλιών, που έκαναν αυτό το premium κρασί πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο σε αρμονία.
Κτήμα Ερυθρό 2012, 2004 και 1995 από magnum φιάλες: Ένα κρασί από Syrah, Μerlot και Λημνιό, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ελληνική αγορά, θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του … είκοσι χρόνια μετά!

Κόστος συμμετοχής: 30€
Μέγιστος αριθμός συμ/των: 18

Κατάστημα Cellier, Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.