Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 20:15
Γευσιγνωσία με παλαιές χρονιές από το Κτήμα Γεροβασιλείου.Η συνάντηση έχει προσκεκλημένο έναν από τους πλέον ιστορικούς παραγωγούς της χώρας, τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς, θα «ανακρίνει» τον οινοποιό, ο οποίος θα μας κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του κτήματος και τα κρασιά σταθμούς που τη σημάδεψαν. Θα δοκιμάσουμε όλα τα βασικά λευκά και ερυθρά κρασιά που παράγονται σήμερα, τόσο στις τρέχουσες χρονιές, όσο και σε παλαιότερες που φτάνουν πίσω στο μακρινό 1995, σε μια φιλική ανοιχτή συζήτηση.
Τα κρασιά της γευσιγνωσίας:
Κτήμα Λευκό: Δοκιμάζουμε την ολοκαίνουργια χρονιά του 2015, από το κλασσικό χαρμάνι Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.
Μαλαγουζιά 2014 και 2010: η ποικιλία χρωστάει πολλά στον παραγωγό, και μαζί θα δούμε πως αποδίδει μετά από πέντε χρόνια στο μπουκάλι.
Chardonnay βαρέλι 2014 και 2010: ένα από τα καλύτερα Ελληνικά λευκά, με την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να βελτιώνεται με την παλαίωση.
Syrah 2011: Η ποικιλία βασιλιάς του Ροδανού, πόσο καλά έχει προσαρμοστεί στα εδάφη της Επανομής;
Avaton 2012: Η δύναμη των γηγενών ποικιλιών, που έκαναν αυτό το premium κρασί πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο σε αρμονία.
Κτήμα Ερυθρό 2012, 2004 και 1995 από magnum φιάλες: Ένα κρασί από Syrah, Μerlot και Λημνιό, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ελληνική αγορά, θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του … είκοσι χρόνια μετά!
Κόστος συμμετοχής: 30€
Μέγιστος αριθμός συμ/των: 18
Κατάστημα Cellier, Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα