Γευσιγνωσία Οίνου την Πέμπτη 22/10/2015
O Adam Κοντοβάς από τις αρχές του μήνα έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας του Βασίλαινα και αυτό είναι το πρώτο γευσιγνωστικό του κάλεσμα. Ο Γρηγόρης Μιχαήλος έχει συνδυάσει τα πιάτα με κρασιά από τον κρητικό αμπελώνα. Τιμή 35€
Ο Άνταμ Κοντοβάς έχει εμπειρία σε βραβευμένες κουζίνες, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Δίπλα του η Αγγελική Καστρισιανάκη, στην κάβα ο Γρηγόρης Μιχαήλος και όλη η ομάδα του Βασίλαινα.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ
ΣΟΥΠΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
ΔΑΦΝΙΟΣ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ ΒΙΔΙΑΝΟ
Το Βιδιανό είναι το πλέον ανερχόμενο σταφύλι της Κρήτης και έχει ένταση, πλούτο, χαρακτήρα και κρεμώδη υφή που θα απογειώσει τον συνδυασμό του με την καπνιστή, βελούδινη, σούπα κολοκύθας.
ΤΕΡΙΝΑ ΑΠΌ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΜΠΡΙΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
PRINOS ROSE ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ/SYRAH
Τολμηρός συνδυασμός με ένα εξαιρετικό ροζέ από Μαντηλάρι και Syrah, με φρεσκάδα και γλυκό φρουτώδη χαρακτήρα για να διαπεράσει τη λιπαρότητα της τερίνας και τον spicy χαρακτήρα του πιάτου.
ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΕΒΥΘΑΔΑ, ΣΥΚΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ
VILANA FUME ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ
Η Βηλάνα, η πιο διαδεδομένη τοπική λευκή ποικιλία της Κρήτης σε μια ιδιαίτερη οινοποίηση από τον Νίκο Μηλιαράκη που χαρίζει στο κρασί έξτρα όγκο, λιπαρότητα και καπνιστό χαρακτήρα. Ιδανικό με τον γήινο χαρακτήρα των ρεβιθιών και τη θαλασσινή γεύση του ψαριού.
ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ, ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟ
RHOUS ΕΡΥΘΡΟΣ, RHOUS WINERY SYRAH/ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ
Πυκνό κόκκινο φρούτο, ωριμότητα και θαυμάσια δομή στο στόμα, σε ένα από τα κλασικά blend του κρητικού αμπελώνα. Μια εξαιρετική δουλειά από το οινοποιείο Rhous που θα συνοδέψει ιδανικά το χοιρινό λαιμό με τα άγρια μανιτάρια.
CRÈME BRULEE, ME ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ, ΤΡΑΓΑΝΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ
MALVASIA OF CRETE, ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, ΛΙΑΣΤΟΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΣ ΟΙΝΟΣ
Ότι πιο κοντά στον περίφημο γλυκό Κρητικό Μαλβαζία, που για πάνω από 3 αιώνες κατέκλυζε τις αγορές του κόσμου την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ένα συγκλονιστικά πολύπλοκο κρασί με σύνθετο άρωμα και τέλεια ισορροπία γλύκας και οξύτητας. Σαν φτιαγμένο για να αποθεώσει την crème brulee του Adam για την οποία ήδη κόβουμε «φλέβες»…
Τιμή €35
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ
www.vassilenas.gr
ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 72 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 46 12 457