Follow us

Γευσιγνωσία Οίνου, Βασίλαινας

Γευσιγνωσία Οίνου, Βασίλαινας

Γευσιγνωσία Οίνου την Πέμπτη 22/10/2015

O Adam Κοντοβάς από τις αρχές του μήνα έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας του Βασίλαινα και αυτό είναι το πρώτο γευσιγνωστικό του κάλεσμα. Ο Γρηγόρης Μιχαήλος έχει συνδυάσει τα πιάτα με κρασιά από τον κρητικό αμπελώνα. Τιμή 35€

Ο Άνταμ Κοντοβάς έχει εμπειρία σε βραβευμένες κουζίνες, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Δίπλα του η Αγγελική Καστρισιανάκη, στην κάβα ο Γρηγόρης Μιχαήλος και όλη η ομάδα του Βασίλαινα.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΟΥΠΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΔΑΦΝΙΟΣ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ ΒΙΔΙΑΝΟ

Το Βιδιανό είναι το πλέον ανερχόμενο σταφύλι της Κρήτης και έχει ένταση, πλούτο, χαρακτήρα και κρεμώδη υφή που θα απογειώσει τον συνδυασμό του με την καπνιστή, βελούδινη, σούπα κολοκύθας.


ΤΕΡΙΝΑ ΑΠΌ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΜΠΡΙΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

PRINOS ROSE ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ/SYRAH

Τολμηρός συνδυασμός με ένα εξαιρετικό ροζέ από Μαντηλάρι και Syrah, με φρεσκάδα και γλυκό φρουτώδη χαρακτήρα για να διαπεράσει τη λιπαρότητα της τερίνας και τον spicy χαρακτήρα του πιάτου.


ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΕΒΥΘΑΔΑ, ΣΥΚΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ

VILANA FUME ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Η Βηλάνα, η πιο διαδεδομένη τοπική λευκή ποικιλία της Κρήτης σε μια ιδιαίτερη οινοποίηση από τον Νίκο Μηλιαράκη που χαρίζει στο κρασί έξτρα όγκο, λιπαρότητα και καπνιστό χαρακτήρα. Ιδανικό με τον γήινο χαρακτήρα των ρεβιθιών και τη θαλασσινή γεύση του ψαριού.


ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ, ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟ

RHOUS ΕΡΥΘΡΟΣ, RHOUS WINERY SYRAH/ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ

Πυκνό κόκκινο φρούτο, ωριμότητα και θαυμάσια δομή στο στόμα, σε ένα από τα κλασικά blend του κρητικού αμπελώνα. Μια εξαιρετική δουλειά από το οινοποιείο Rhous που θα συνοδέψει ιδανικά το χοιρινό λαιμό με τα άγρια μανιτάρια.



CRÈME BRULEE, ME ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ, ΤΡΑΓΑΝΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

MALVASIA OF CRETE, ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, ΛΙΑΣΤΟΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΣ ΟΙΝΟΣ

Ότι πιο κοντά στον περίφημο γλυκό Κρητικό Μαλβαζία, που για πάνω από 3 αιώνες κατέκλυζε τις αγορές του κόσμου την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ένα συγκλονιστικά πολύπλοκο κρασί με σύνθετο άρωμα και τέλεια ισορροπία γλύκας και οξύτητας. Σαν φτιαγμένο για να αποθεώσει την crème brulee του Adam για την οποία ήδη κόβουμε «φλέβες»…


Τιμή €35

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ
www.vassilenas.gr

ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 72 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 46 12 457

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.