Follow us

Στα θρανία του Οίνου του Αγαπητού

Ίσα που προλαβαίνετε. Ο Α' Κύκλος σεμιναρίων οινογνωσίας, που περιλαμβάνει 3 δίωρες συναντήσεις, αρχίζει τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου (ακολουθούν 5&12 Οκτωβρίου). Και είναι στον Οίνο τον Αγαπητό, που σημαίνει ότι όχι μόνο θα μάθετε σωστά, αλλά θα περάσετε και υπέροχα.

Στα θρανία του Οίνου του Αγαπητού

Ο γνωστός στους οινόφιλους "δάσκαλος", οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, έχει τον τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις του ευχάριστα, διασκεδαστικά και ολοκληρωμένα. Η ολοκλωρωμένη αυτή γευστική ενημέρωση απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες, και ολοκληρώνεται σε 4 Κύκλους με δώδεκα ενδιαφέρουσες συναντήσεις που φυσικά, συνοδεύονται από γευσιγνωσία ελληνικών και ξένων κρασιών. Θα μάθετε την τέχνη της δοκιμής, αλλά και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να απολαμβάνετε καλύτερα το ποτήρι σας, από τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος μέχρι το πάντρεμα κρασιού και εδεσμάτων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Α' Κύκλου:
Α΄ ΚΥΚΛΟΣ - Τα πρώτα μυστικά
1η Συνάντηση: Οι ζώνες καλλιέργειας αμπέλου. Σύντομη ιστορική διαδρομή. Το διαχρονικό τρίπτυχο της επιτυχίας «Κλίμα – Έδαφος – Κλήμα». Επίδραση της ηλιοφάνειας, του υψομέτρου, της κλίσης της βροχόπτωσης και των ποταμών. Πορεία της ωρίμανσης. Τομή μιας ρόγας. Η διάρκεια ζωής του αμπελιού.

Στα θρανία του Οίνου του Αγαπητού

2η Συνάντηση: Οι κατηγορίες των κρασιών ανάλογα με το χρώμα τους με την ξηρότητά τους και με το διοξείδιο του άνθρακα. Σύγχρονη Οινική Νομοθεσία. Κρασιά επιτραπέζια, Τοπικά και Ονομασίας Προέλευσης. Η ταυτότητα των κρασιών. Ενδείξεις πάνω στις ετικέτες. Η κάβα και τα μυστικά της.
3η Συνάντηση: Οινικά αξεσουάρ. Η τέχνη, του σερβιρίσματος, τα ποτήρια, οι καράφες, οι σωστές θερμοκρασίες. Συντηρητές κρασιών. Τί πάει με τι και γιατί. Το ιδανικό πάντρεμα οίνων και εδεσμάτων. Μύθοι και αλήθειες. Μυστικά εντυπωσιασμού.

Για πληροφορίες 210 6142200 www.oinosoagapitos.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.