Ο γνωστός στους οινόφιλους "δάσκαλος", οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, έχει τον τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις του ευχάριστα, διασκεδαστικά και ολοκληρωμένα. Η ολοκλωρωμένη αυτή γευστική ενημέρωση απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες, και ολοκληρώνεται σε 4 Κύκλους με δώδεκα ενδιαφέρουσες συναντήσεις που φυσικά, συνοδεύονται από γευσιγνωσία ελληνικών και ξένων κρασιών. Θα μάθετε την τέχνη της δοκιμής, αλλά και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να απολαμβάνετε καλύτερα το ποτήρι σας, από τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος μέχρι το πάντρεμα κρασιού και εδεσμάτων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Α' Κύκλου:
Α΄ ΚΥΚΛΟΣ - Τα πρώτα μυστικά
1η Συνάντηση: Οι ζώνες καλλιέργειας αμπέλου. Σύντομη ιστορική διαδρομή. Το διαχρονικό τρίπτυχο της επιτυχίας «Κλίμα – Έδαφος – Κλήμα». Επίδραση της ηλιοφάνειας, του υψομέτρου, της κλίσης της βροχόπτωσης και των ποταμών. Πορεία της ωρίμανσης. Τομή μιας ρόγας. Η διάρκεια ζωής του αμπελιού.
2η Συνάντηση: Οι κατηγορίες των κρασιών ανάλογα με το χρώμα τους με την ξηρότητά τους και με το διοξείδιο του άνθρακα. Σύγχρονη Οινική Νομοθεσία. Κρασιά επιτραπέζια, Τοπικά και Ονομασίας Προέλευσης. Η ταυτότητα των κρασιών. Ενδείξεις πάνω στις ετικέτες. Η κάβα και τα μυστικά της.
3η Συνάντηση: Οινικά αξεσουάρ. Η τέχνη, του σερβιρίσματος, τα ποτήρια, οι καράφες, οι σωστές θερμοκρασίες. Συντηρητές κρασιών. Τί πάει με τι και γιατί. Το ιδανικό πάντρεμα οίνων και εδεσμάτων. Μύθοι και αλήθειες. Μυστικά εντυπωσιασμού.
Για πληροφορίες 210 6142200 www.oinosoagapitos.gr