Follow us

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Βοροινών

Όπως κάθε χρόνο, από το 2004, τα Βοροινά έρχονται στην ώρα τους. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου κλείνουν ραντεβού με το οινόφιλο κοινό στην προβλήτα 1, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Βοροινών

Ο εναλλακτικός χώρος θα γεμίσει από τους βορειοελλαδίτικους οίνους και όχι μόνο, αφού είναι αρκετά και τα αποστάγματα που παράγονται. Ξινόμαυρα, Ασύρτικα με Sauvignon, ξηρά, αφρώδη, μέχρι και γλυκά αποτελούν μια ιντριγκαδόρικη γεύση από τα κρασιά που θα έχουμε την ευκαιρία να τσεκάρουμε. Οι δοκιμές θα εμπλουτίζονται με πληροφορίες για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Βόρεια Ελλάδα και με στοιχεία για το οινοτουριστικό δίκτυο, Δρόμοι του Κρασιού. Εκτός από την οινογνωσία, δεν θα απουσιάζει και η παιχνιδιάρικη διάθεση, με ενέργειες, όπως το "κυνήγι του χαμένου θησαυρού".

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Βοροινών

Μέχρι το Σάββατο όμως έχουμε καιρό, γιατί η συμπρωτεύουσα ήδη κινείται σε ρυθμούς Βοροινών και το κρασί πρωταγωνιστεί σε όλη την πόλη. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, που μας παρασύρουν σε οινικές περιηγήσεις. Σε επιλεγμένα εστιατόρια, κάβες και wine bars έχουν στηθεί γευσιγνωσίες, ενδιαφέρουσες οριζόντιες δοκιμές, σερβιρίσματα σπάνιων παλαιωμένων ετικετών, απολαυστικά pairings και πολλές συναντήσεις με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς.

Για να είστε μέσα στα πράγματα και να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει και πού, μπείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr .

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.