Κυρ Γιάννης και ο πολυσυζητημένος "Ντρούμος", αποκλειστικά από sauvignon blanc. Τα σταφύλια συλλέγονται μόνο από ένα αμπελοτόπι, το Ντρούμο, στο Αμύνταιο, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους και παλιότερους αμπελώνες sauvignon στην Ελλάδα. Στο ποτήρι, το ζωηρό κρασί είναι summer αποκάλυψη. Τα αρώματα κάνουν focus σε τροπικά φρούτα, ξεκινώντας από το μάνγκο και καταλήγοντας σε νότες ακτινίδιου και νεκταρινιού. Σε αυτά προστίθενται οι δροσερές νύξεις γρασιδιού, σπαραγγιού και πιπεριάς. Το στόμα είναι κομψό και την ίδια στιγμή πληθωρικό και λιπαρό, με δυνατά ατού την οξύτητα και τη μεγάλη βοτανική επίγευση.
Επόμενο είναι το Κτήμα Παλυβού και το Viogner του. Τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός παραγωγός από τη Νεμέα μας έχει συνηθίσει σε καινούργιες ερυθρές προτάσεις. Αυτή τη φορά, μας σερβίρει ένα λευκό κρασί από την ιδιαίτερη γαλλική ποικιλία, που ευδοκιμεί στους αμπελώνες της Πελοποννήσου. Το κρασί μας ταξιδεύει κάπου εξωτικά, σε τιρκουάζ νερά, ευωδιάζοντας βερίκοκα, ροδάκινα, ανανά και καλές δόσεις βανίλιας. Το στόμα είναι λιπαρό, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών.
Και ένα νέο λευκό κρασί που έρχεται από την Κρήτη, από το κτήμα Πατεριανάκη και είναι έκπληξη. Η οικογένεια Πατεριανάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από τις ντόπιες ποικιλίες της Κρήτης και τη βιολογική τους καλλιέργεια. Το νέο τους κρασί προέρχεται από ποικιλία με άλλη νησιώτικη καταγωγή…και δεν είναι άλλο από το απόλυτα καλοκαιρινό Ασύρτικο. Η Κρήτη, όπως φαίνεται, του πάει πολύ. Η μύτη μπαίνει δυναμικά, με αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών και βοτάνων. Στο στόμα είναι ευδιάκριτη η χαρακτηριστική μεταλλικότητα και η υψηλή οξύτητα. Δοκιμάστε και τα τρία, ταιριάζουν σε οποιαδήποτε καλοκαιρινή στιγμή και με τα αγαπημένα πιάτα της εποχής.