Follow us

Και τα τρία ήταν υπέροχα!

Τρεις οινοπαραγωγοί με ιστορία και καθιερωμένα οινικά δείγματα, μας παρουσιάζουν τις τελευταίες τους προτάσεις -λευκά μονοποικιλιακά κρασιά- την καλύτερη στιγμή για να ανεβάσουν καλοκαιρινές στροφές.

Και τα τρία ήταν υπέροχα!

Κυρ Γιάννης και ο πολυσυζητημένος "Ντρούμος", αποκλειστικά από sauvignon blanc. Τα σταφύλια συλλέγονται μόνο από ένα αμπελοτόπι, το Ντρούμο, στο Αμύνταιο, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους και παλιότερους αμπελώνες sauvignon στην Ελλάδα. Στο ποτήρι, το ζωηρό κρασί είναι summer αποκάλυψη. Τα αρώματα κάνουν focus σε τροπικά φρούτα, ξεκινώντας από το μάνγκο και καταλήγοντας σε νότες ακτινίδιου και νεκταρινιού. Σε αυτά προστίθενται οι δροσερές νύξεις γρασιδιού, σπαραγγιού και πιπεριάς. Το στόμα είναι κομψό και την ίδια στιγμή πληθωρικό και λιπαρό, με δυνατά ατού την οξύτητα και τη μεγάλη βοτανική επίγευση.

Και τα τρία ήταν υπέροχα!

Επόμενο είναι το Κτήμα Παλυβού και το Viogner του. Τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός παραγωγός από τη Νεμέα μας έχει συνηθίσει σε καινούργιες ερυθρές προτάσεις. Αυτή τη φορά, μας σερβίρει ένα λευκό κρασί από την ιδιαίτερη γαλλική ποικιλία, που ευδοκιμεί στους αμπελώνες της Πελοποννήσου. Το κρασί μας ταξιδεύει κάπου εξωτικά, σε τιρκουάζ νερά, ευωδιάζοντας βερίκοκα, ροδάκινα, ανανά και καλές δόσεις βανίλιας. Το στόμα είναι λιπαρό, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών.

Και ένα νέο λευκό κρασί που έρχεται από την Κρήτη, από το κτήμα Πατεριανάκη και είναι έκπληξη. Η οικογένεια Πατεριανάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από τις ντόπιες ποικιλίες της Κρήτης και τη βιολογική τους καλλιέργεια. Το νέο τους κρασί προέρχεται από ποικιλία με άλλη νησιώτικη καταγωγή…και δεν είναι άλλο από το απόλυτα καλοκαιρινό Ασύρτικο. Η Κρήτη, όπως φαίνεται, του πάει πολύ. Η μύτη μπαίνει δυναμικά, με αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών και βοτάνων. Στο στόμα είναι ευδιάκριτη η χαρακτηριστική μεταλλικότητα και η υψηλή οξύτητα. Δοκιμάστε και τα τρία, ταιριάζουν σε οποιαδήποτε καλοκαιρινή στιγμή και με τα αγαπημένα πιάτα της εποχής.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.