Follow us

Τα κρασιά φοράνε Cavalli

Ο οίκος Cavalli είναι γνωστός για την υψηλή ραπτική και τα υπέροχα αρώματα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η αισθητική και η δημιουργικότητα του Roberto Cavalli και του γιου του Tommaso Cavalli εκφράζεται τώρα πλέον και με την παραγωγή κρασιών -και μάλιστα αξιόλογων.

Τα κρασιά φοράνε Cavalli

Αν κάποιος παρακολουθεί την μόδα, γνωρίζει ότι ο Roberto Cavalli σε όλες τις δημιουργίες του έχει τη δική του σφραγίδα, που χαρακτηρίζεται από πινελιές κομψότητας και φινέτσας, σε ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Η ίδια φινέτσα κρύβεται και στα κρασιά της οικογένειας. Εκεί, όμως, δίνουν όμως περισσότερο έμφαση στο περιεχόμενο και λιγότερο στο εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Για να τα πάρουμε από την αρχή, ταξιδεύουμε στην πανέμορφη επαρχία Chianti, στην περιοχή Tenuta Degli Dei, που μεταφράζεται "αμπελοτόπι των θεών". Εκεί, πριν από τριάντα χρόνια περίπου, ο Roberto Cavalli δημιούργησε τον πρώτο αμπελώνα του. Σήμερα, ο γιος του στην ίδια περιοχή έχει δημιουργήσει μια πρότυπη οινική μονάδα, μεταμορφώνοντας ένα υπέροχο κτίριο του 9ου αιώνα και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή κρασιών, με τη βοήθεια του διάσημου οινολόγου Carlo Ferrini.

Τα κρασιά φοράνε Cavalli

Στους ιδιόκτητους αμπελώνες Cavalli στο Panzano, σε υψόμετρο περίπου 400m, καλλιεργούνται οι ποικιλίες merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, petit verdot και -εννοείται- το sangiovese και παράγονται τέσσερα διαφορετικά ερυθρά κρασιά. Η επίσημη πρεμιέρα γι' αυτά στην Αθήνα έγινε πριν από λίγες μέρα στη Μεγάλη Βρεταννία και τα δοκιμάσαμε σε μια διαφορετική πασαρέλα υψηλού επιπέδου. Και τα τέσσερα μοντέλα ήταν οινικά υπέροχα!

Τα κρασιά

Chianti Classico 100% από sangiovese. Το ρουμπινί κρασί είναι γενναιόδωρο στη μύτη και στο στόμα. Τα αρώματά του εστιάζουν στα κόκκινα φρούτα, τα μύρτιλλα, τα αποξηραμένα κόκκινα λουλούδια, την κανέλα, τη σοκολάτα και τη βανίλια. Το στόμα έχει ευχάριστη οξύτητα, είναι φρέσκο και ζωηρό με εμφανείς ταννίνες.

La Redini σημαίνει ηνία αλόγου και προκύπτει από το ντουέτο του merlot με alicante, που ωριμάζει 10 μήνες σε βαρέλι και 6 μήνες σε φιάλη. Ένα πολύπλοκο κρασί, με νότες μαρμελάδας μαύρου κερασιού, φρούτα του δάσους, λευκή τρούφα και γήινες νύξεις. Το στόμα του είναι γεμάτο, βελούδινο με μεγάλη επίγευση.

Cavalli Tenuta Degli Dei, ένα βαθυκόκκινο μεγάλο κρασί που συγκεντρώνει μεγάλες βαθμολογίες και βραβεύσεις. Προκύπτει από την ένωση cabernet sauvignon, cabernet franc και petit verdot. H μύτη του είναι σύνθετη και κομψή, με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, bitter σοκολάτας, καπνού, γλυκόριζας, τρούφας και πιπεριών. Το στόμα είναι λιπαρό με ωραίες στρογγυλές ταννίνες και μακρά επίγευση.

Cavalli Collection εσοδείας 2010, που θεωρείται η καλύτερη της περιοχής εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, που εμφανίζει νότες δέρματος, καφέ, σοκολάτας και γλυκών ώριμων φρούτων. Το στόμα είναι φινετσάτο με καλή δομή και αρμονία.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.