Ποιος δεν έχει ακούσει και δεν έχει αναζητήσει το Μαγικό Βουνό, ένα κρασί που έκανε πρεμιέρα τη δεκαετία του '90 και μέχρι σήμερα αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς. Κάθε οινόφιλος περιμένει τη νέα σοδειά, που πάντα γίνεται ανάρπαστη. Και αφού αναφερόμαστε σε κορυφαία κρασιά, ποιος δεν έχει επιθυμήσει μια φιάλη από τον "αέναο" Perpetuus, που φέτος γίνεται δέκα ετών; Πέρα όμως από την premium κατηγορία, η Nico Lazaridi, ξεχωρίζει για έναν επιπλέον λόγο, την παραγωγή τα τελευταία χρόνια κρασιών που ανήκουν στην κατηγορία value for money. Έκαναν την αρχή με τη Ντάμα και τον Ρήγα Κούπα, βάζοντας στην καθημερινότητα μας δυο προσιτά, εύκολα και ευχάριστα κρασιά, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το μοντέρνο F-ευ, από merlot και Grenache rouge.
Σήμερα, κάνουν μια ακόμα πρόταση στην αγορά με δυο νέα προϊόντα, τα Cavalieri Lazaridi. Μπήκαμε στον πειρασμό να τα δοκιμάσουμε. Το λευκό Cavalieri, προέρχεται από πάντρεμα του Sauvignon Blanc με Ασύρτικο. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ζύμωση πραγματοποιείται με ιθαγενείς ζύμες και ότι στη συνέχεια το κρασί παραμένει για δυο μήνες στις οινολάσπες. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο ποτήρι.
Η μύτη είναι σύνθετη, συνδυάζοντας αρώματα εξωτικών φρούτων, με κίτρο, ροδάκινο και νότες μεταλλικότητας. Το στόμα είναι επίσης πλούσιο, δροσερό με ευχάριστη και μεγάλη επίγευση. Το Cavalieri ερυθρό, από την άλλη, ενώνει κορυφαίες ερυθρές ποικιλίες, το Cabernet Franc, το Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Sangiovese. Κάθε ποικιλία ζυμώνεται μερικώς ξεχωριστά και για δεκαπέντε περίπου ημέρες οινοποιούνται μαζί. Μετά από την ωρίμανση δώδεκα μηνών σε βαρέλι, σερβίρεται στο ποτήρι μας και πίσω από το βαθύ πορφυρό χρώμα αναδύονται αρώματα φρούτων του δάσους, σοκολάτας, κέδρου, ξηρών καρπών και βοτάνων. Το στόμα είναι γεμάτο και ισορροπημένο, με καλή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Φανταστείτε το λευκό με καπνιστό χέλι ή με αχνιστά μύδια και το ερυθρό με ένα πλατό αλλαντικών που θα περιλαμβάνει λούζα και απάκι…Και δοκιμάστε τα, γιατί, όπως φαίνεται και αυτά θα γίνουν ανάρπαστα!