Με αυτό το κρασί, η ΕΑΣ Σάμου, εμπλουτίζει την γκάμα της, στο κομμάτι ξηρά κρασιά, από την χαρισματική και αρωματική ποικιλία Μοσχάτο. Πράγματι, μετά την επιτυχία που είχαν οι Ψηλές Κορφές, το Άσπρο Βότσαλο έρχεται με αντίστοιχες διαθέσεις να σταθεί δίπλα στις κλασικές γλυκές ετικέτες, όπως το Samos Nectar και το Samos Anthemis. Μέσα στο γιορτινό κλίμα του Φεστιβάλ, το λευκόχρυσο κρασί, αμέσως μας πήγε στο καλοκαίρι!
Είναι δροσερό και πολύ ευχάριστο. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα κίτρου, ροδάκινου και περγαμόντου, σε ένα σταθερό φόντο από νότες τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι πλούσιο, μπαίνει με νύξεις από φλούδες εσπεριδοειδών και στο τέλος αφήνει μια αίσθηση από γλυκό πυρινόκαρπο φρούτο. Σίγουρα, θέτει υποψηφιότητα για παρέα σε ορεκτικά και ψάρια της εποχής, αν και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να σερβιριστεί και σκέτο, ως δροσερό απεριτίφ.