Follow us

Άσπρο Βότσαλο…

Στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, το ποτήρι μας γέμισε και ξαναγέμισε μυρωδάτα κρασιά και φρέσκες μπίρες. Πολλά από αυτά έκαναν πρεμιέρα, όπως το Άσπρο Βότσαλο, του Συνεταιρισμού Σάμου. Το αιγαιοπελαγίτικο κρασί, με το "θαλασσινό" όνομα, αποτελεί τη νέα πρόταση της Σάμου.

Άσπρο Βότσαλο…

Με αυτό το κρασί, η ΕΑΣ Σάμου, εμπλουτίζει την γκάμα της, στο κομμάτι ξηρά κρασιά, από την χαρισματική και αρωματική ποικιλία Μοσχάτο. Πράγματι, μετά την επιτυχία που είχαν οι Ψηλές Κορφές, το Άσπρο Βότσαλο έρχεται με αντίστοιχες διαθέσεις να σταθεί δίπλα στις κλασικές γλυκές ετικέτες, όπως το Samos Nectar και το Samos Anthemis. Μέσα στο γιορτινό κλίμα του Φεστιβάλ, το λευκόχρυσο κρασί, αμέσως μας πήγε στο καλοκαίρι!

Είναι δροσερό και πολύ ευχάριστο. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα κίτρου, ροδάκινου και περγαμόντου, σε ένα σταθερό φόντο από νότες τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι πλούσιο, μπαίνει με νύξεις από φλούδες εσπεριδοειδών και στο τέλος αφήνει μια αίσθηση από γλυκό πυρινόκαρπο φρούτο. Σίγουρα, θέτει υποψηφιότητα για παρέα σε ορεκτικά και ψάρια της εποχής, αν και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να σερβιριστεί και σκέτο, ως δροσερό απεριτίφ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.