Για να πάρετε μια ιδέα:
Το κτήμα Αβαντίς, στην Εύβοια, έχει ετοιμάσει ειδικές καταστάσεις και γευσιγνωσίες που σίγουρα θα συζητηθούν. Συγκεκριμένα το Σάββατο, ο γνωστός οινοδημοσιογράφος Σίμος Γεωργόπουλος, θα ηγηθεί της δοκιμής των βαρελιών Αβαντίς Collection 2011, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παρουσία κόσμου, με σκοπό να επιλεγούν τα τελικά χαρμάνια για το αντίστοιχο κρασί. Καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον που έχει το γεγονός να μπορείς να συμμετέχεις στην επιλογή ενός κρασιού τέτοιου βεληνεκούς, όπως το Αβαντίς Collection. Έτσι, δυνατή είναι και η δεύτερη δοκιμή την Κυριακή, με τίτλο "οι πενήντα αποχρώσεις του Syrah", από τους Wine Commanders, Γιάννη Καρακάση και Γρηγόρη Μιχαήλ.
Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε, ότι στο κτήμα θα τρέχουν παιδικές δραστηριότητες, όπως ο κρυμμένος θησαυρός στο αμπέλι, μαγειρική από τον αγαπημένο σεφ Βασίλη Καλλίδη, διαγωνισμός μαγειρικής, γευστική δοκιμή όλων των κρασιών, δημιουργία cocktails και φυσικά προσφορές στα Lenga Wine Spa, όπως το εκπληκτικό serum, από σταφύλια του κτήματος.
Για όσους βρίσκονται, ή βρεθούν βόρεια, η οινοποιεία Τσάνταλη, εκτός από τις πόρτες στο χώρο παραγωγής, ανοίγει και τις πόρτες…των τζιπ και προτείνει μια εμπειρία, που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, το Rapsani Wine Adventure. Οι τυχεροί που θα συμμετέχουν θα ανακαλύψουν τον αμπελώνα της Ραψάνης με έναν εναλλακτικό τρόπο. Θα ανέβουν στον Όλυμπο με ειδικά εξοπλισμένα τζιπ, απολαμβάνοντας το μαγικό τοπίο και παράλληλα ανακαλύπτοντας το ξεχωριστά αμπελοτόπια της περιοχής. Το πρόγραμμα έχει και συνέχεια, που περιλαμβάνει (εννοείται) δοκιμή κρασιών και μάλιστα από την δεξαμενή και επίσκεψη στο μουσείο Αμπέλου και Οίνου της Ραψάνης.
Τώρα, για όσους είναι Νάουσα, Κρήτη, Σαντορίνη και Αθήνα μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται από τα οινοποιεία Μπουτάρη. Για πρώτη φορά, η γνωστή εταιρεία δίνει την δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να δοκιμάσουν εκτός από τις τρέχουσες χρονιές, τα παλαιωμένα κρασιά τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν τα είκοσι χρόνια ωρίμανσης. Φανταστείτε την μοναδική εμπειρία να σερβίρονται στα ποτήρια σας ξινόμαυρα, ασύρτικα και άλλες ποικιλίες πολλών ετών...
Με αυτά σαν πρώτο μπούσουλα, κάντε κι εσείς την έρευνά σας και περάστε μερικές απολαυστικές ώρες.
Τηλέφωνα: Κτήμα Αβαντίς: 22210 55350, Οινοποιεία Τσάνταλη: 23990 76170, Οινοποιία Μπουράρη: 2106605200