Follow us

Ο Διονύσης Κούκης στον Οίνο τον Αγαπητό

Μια σπάνια βραδιά, που θα ενώσει δυο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού κρασιού και δεν πρέπει να χάσουμε, ετοιμάζεται στον Οίνο τον Αγαπητό, την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 21:00.

Ο Διονύσης Κούκης στον Οίνο τον Αγαπητό

Ο Διονύσης Κούκης, συνιδρυτής του περιοδικού "αθηνόραμα", δημιουργός του μοναδικού οδηγού οίνου Aplha wine guide, εμπνευστής του γαστρονομικού site αθηνοραμα umami.gr, διοργανωτής του Φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" και καταξιωμένος γευσιγνώστης, θα συναντήσει τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάο, πρώτο σημαντικό δάσκαλο της σωστής γνώσης του οίνου. Οι δυο τους, όπως είναι φυσικό, θα μας παρασύρουν σε ένα ζωντανό διάλογο εφ’όλης της ύλης, για την ιστορία και την πορεία του ελληνικού κρασιού. Μια κουβέντα, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσουμε και που θα συνοδεύεται από 6 αγαπημένα κρασιά του Διονύση Κούκη, τα οποία έχει παντρέψει άψογα με εμβληματικά ελληνικά ντελικατέσεν.

Ο Διονύσης Κούκης στον Οίνο τον Αγαπητό

Τι θα δοκιμάσουμε:

Tο αφρώδες της Santo wines με το αβγοτάραχο Τρικαλινού,
το Roussane Μανουσάκη με το καπνιστό χέλι του Γείτονα,
τις «4 λίμνες» κυρ Γιάννη με τον καπνιστό σολομό της Degustibus ,
την Γουμένισσα Χατζηβαρύτη με αλλαντικά Στρεμμένου
και το Anny’s Animus με τον καβουρμά της αλλαντοποιίας Βόρειος Ελλάς
και το γλυκό Samos Φυλλάς με την Πάβλοβα της Έφης Γιαλούση

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

Οίνος ο Αγαπητός: Λ. Πηγής 15, Μελίσσια 210 6142200, info@oinosoagapitos.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.