Ο Διονύσης Κούκης, συνιδρυτής του περιοδικού "αθηνόραμα", δημιουργός του μοναδικού οδηγού οίνου Aplha wine guide, εμπνευστής του γαστρονομικού site αθηνοραμα umami.gr, διοργανωτής του Φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" και καταξιωμένος γευσιγνώστης, θα συναντήσει τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάο, πρώτο σημαντικό δάσκαλο της σωστής γνώσης του οίνου. Οι δυο τους, όπως είναι φυσικό, θα μας παρασύρουν σε ένα ζωντανό διάλογο εφ’όλης της ύλης, για την ιστορία και την πορεία του ελληνικού κρασιού. Μια κουβέντα, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσουμε και που θα συνοδεύεται από 6 αγαπημένα κρασιά του Διονύση Κούκη, τα οποία έχει παντρέψει άψογα με εμβληματικά ελληνικά ντελικατέσεν.
Τι θα δοκιμάσουμε:
Tο αφρώδες της Santo wines με το αβγοτάραχο Τρικαλινού,
το Roussane Μανουσάκη με το καπνιστό χέλι του Γείτονα,
τις «4 λίμνες» κυρ Γιάννη με τον καπνιστό σολομό της Degustibus ,
την Γουμένισσα Χατζηβαρύτη με αλλαντικά Στρεμμένου
και το Anny’s Animus με τον καβουρμά της αλλαντοποιίας Βόρειος Ελλάς
και το γλυκό Samos Φυλλάς με την Πάβλοβα της Έφης Γιαλούση
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ
Οίνος ο Αγαπητός: Λ. Πηγής 15, Μελίσσια 210 6142200, info@oinosoagapitos.gr