H έμπειρη ομάδα του wine bar, με αφετηρία τα Νότια, μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στις κουζίνες του κόσμου. Θα κάνουμε γευστική απόβαση στην Αμερική, θα ανακαλύψουμε την Αφρική, θα απολαύσουμε τον εξωτισμό της Ασίας και εννοείται θα τεστάρουμε γευστικά την Ευρώπη. Σε όλο αυτό το τουρ γεύσης, η εμπειρία θα εμπλουτίζεται με επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και αποστάγματα από κάθε γωνιά του κόσμου. Ξεκινάμε αυτή την Τετάρτη 6 Μαΐου, με πρώτη στάση τη Δανία.
Η κουζίνα της Δανίας βασίζεται στα τοπικά προϊόντα των αγροτών και των ψαράδων: σιτάρι για το ψωμί, κριθάρι για τη μπίρα, αποξηραμένα λαχανικά για τις σούπες, παστά και φρέσκα κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο σεφ Σωτήρης Μπούτσικος και ο οινοχόος Θανάσης Μυλωνάς, τα δοκίμασαν, ανέλυσαν την φιλοσοφία της δανέζικης γαστρονομίας κι ετοίμασαν ένα αντιπροσωπευτικό μενού, ζευγαρώνοντας κάθε πιάτο με το κατάλληλο κρασί, την αντίστοιχη μπίρα, το χαρακτηριστικό δανέζικο λικέρ κεράσι και το σήμα κατατεθέν, το εθνικό ποτό Aquavit…
Δείτε αναλυτικά το μενού και κλείστε έγκαιρα το εισιτήριο σας για... Δανία.
Μενού
Dark rye bread
-Τερίνα Κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια
και σάλτσα remoulade νεροκάρδαμο
-Ποπιέτα Dover Sol με λεμονάτη κρέμα
αυγού , με άρωμα λουίζας και κρύα
σούπα από ξερά μπιζέλια
-Pork Belly, σιγοψημένη πανσέτα
στο φούρνο για 5 ώρες με
καραμελωμένα μήλα και πουρέ
από κουνουπίδι
-Πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα από
φρούτα του δάσους
Vein Cheese & Wine Bar, Μάρκου Μπότσαρη 3 Γλυφάδα, Τηλ 2155159777, 30 ευρώ/άτομο