Follow us

Πρώτη στάση Δανία!

Η Μαλαγουζιά μπορεί να συνοδεύσει ένα πιάτο από την Βιρμανία, το Riesling από την Αλσατία ταιριάζει με την κουζίνα της Σενεγάλης ή, ακόμα περισσότερο, το ιδιαίτερο Malbec είναι το άλλο μισό σε ένα εξωτικό ασιατικό πιάτο; Όλες αυτές οι γαστρονομικές απορίες θα λυθούν στο πανέμορφο wine bar της Γλυφάδας, το Vein.

Πρώτη στάση Δανία!

H έμπειρη ομάδα του wine bar, με αφετηρία τα Νότια, μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στις κουζίνες του κόσμου. Θα κάνουμε γευστική απόβαση στην Αμερική, θα ανακαλύψουμε την Αφρική, θα απολαύσουμε τον εξωτισμό της Ασίας και εννοείται θα τεστάρουμε γευστικά την Ευρώπη. Σε όλο αυτό το τουρ γεύσης, η εμπειρία θα εμπλουτίζεται με επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και αποστάγματα από κάθε γωνιά του κόσμου. Ξεκινάμε αυτή την Τετάρτη 6 Μαΐου, με πρώτη στάση τη Δανία.

Πρώτη στάση Δανία!

Η κουζίνα της Δανίας βασίζεται στα τοπικά προϊόντα των αγροτών και των ψαράδων: σιτάρι για το ψωμί, κριθάρι για τη μπίρα, αποξηραμένα λαχανικά για τις σούπες, παστά και φρέσκα κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο σεφ Σωτήρης Μπούτσικος και ο οινοχόος Θανάσης Μυλωνάς, τα δοκίμασαν, ανέλυσαν την φιλοσοφία της δανέζικης γαστρονομίας κι ετοίμασαν ένα αντιπροσωπευτικό μενού, ζευγαρώνοντας κάθε πιάτο με το κατάλληλο κρασί, την αντίστοιχη μπίρα, το χαρακτηριστικό δανέζικο λικέρ κεράσι και το σήμα κατατεθέν, το εθνικό ποτό Aquavit…

Δείτε αναλυτικά το μενού και κλείστε έγκαιρα το εισιτήριο σας για... Δανία.

Μενού

Dark rye bread
-Τερίνα Κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια
και σάλτσα remoulade νεροκάρδαμο

-Ποπιέτα Dover Sol με λεμονάτη κρέμα
αυγού , με άρωμα λουίζας και κρύα
σούπα από ξερά μπιζέλια

-Pork Belly, σιγοψημένη πανσέτα
στο φούρνο για 5 ώρες με
καραμελωμένα μήλα και πουρέ
από κουνουπίδι

-Πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα από
φρούτα του δάσους

Vein Cheese & Wine Bar, Μάρκου Μπότσαρη 3 Γλυφάδα, Τηλ 2155159777, 30 ευρώ/άτομο

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.