Follow us

Cocchi Brut, με αγάπη από την Ιταλία

Η Βόρεια Ιταλία, και ειδικά το Piemonte, είναι ένας ονειρεμένος προορισμός και κάθε αφορμή για αναφορά, ακόμα και μέσα από την δοκιμή ενός αφρώδους οίνου, που παράγεται εκεί, είναι καλοδεχούμενη.

Cocchi Brut, με αγάπη από την Ιταλία

Το Cocchi Brut, που δοκιμάσαμε, προέρχεται από τον ιστορικό ιταλικό οίκο Giulio Cocchi. Ένα οινοποιείο-αποστακτήριο, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1891. Ο εμπνευστής του, ο Giulio Cocchi, ένας δημιουργικός ζαχαροπλάστης, τον 19ο αιώνα μετακόμισε από την Φλωρεντία στο μικρό γραφικό Asti. Εκεί, ερωτεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη του μοναδικού μπαρ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αυτή η αγάπη αποτέλεσε την αφορμή να ανακαλύψει τα σταφύλια της περιοχής και να ασχοληθεί με την παραγωγή αρωματισμένων οίνων και των πρώτων ιταλικών αφρωδών κρασιών με ζύμωση στη φιάλη. Τα προϊόντα του ξεκίνησαν από το μικρό τοπικό μπαρ και σήμερα έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, με δημοφιλή εκπροσώπους, όπως το Asti DOCG, το Barolo Chinato, μέχρι το Cocchi Brut. Στις μέρες μας, το όνομα του οίκου είναι συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα αφρωδών οίνων, που παράγονται με παραδοσιακές τεχνικές και αυθεντικές συνταγές.

Όσον αφορά το Cocchi Brut, παράγεται από διαλεκτά σταφύλια Pinot Noir και αποτελεί μια δοκιμασμένη πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες, ειδικά τώρα που φτιάχνει ο καιρός. Στο ποτήρι, είναι λεπτό και φινετσάτο, με ευχάριστες νότες κόκκινων φρούτων και δροσιστική οξύτητα. Είναι ιδανικό ως welcome drink ή απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει sushi, ελαφρά ορεκτικά και φίνες θαλασσινές γεύσεις. Σας προτείνουμε, όμως, να το δοκιμάσετε και σε εύκολα και δροσερά κλασικά cocktail, όπως το Bellini( ένα μέρος φρέσκο χυμό ροδάκινο, 3 μέρη Cocchi Brut και λίγη γρεναδίνη), το Spritz( 2 μέρη Campari, 1 μέρος σόδα, 3 μέρη Cocchi Brut) και την Mimosa( 2 μέρη Triple sec, 1 μέρος φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 3 μέρη Cocchi Brut).

Θα το βρείτε www.kylix.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.