Το Cocchi Brut, που δοκιμάσαμε, προέρχεται από τον ιστορικό ιταλικό οίκο Giulio Cocchi. Ένα οινοποιείο-αποστακτήριο, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1891. Ο εμπνευστής του, ο Giulio Cocchi, ένας δημιουργικός ζαχαροπλάστης, τον 19ο αιώνα μετακόμισε από την Φλωρεντία στο μικρό γραφικό Asti. Εκεί, ερωτεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη του μοναδικού μπαρ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αυτή η αγάπη αποτέλεσε την αφορμή να ανακαλύψει τα σταφύλια της περιοχής και να ασχοληθεί με την παραγωγή αρωματισμένων οίνων και των πρώτων ιταλικών αφρωδών κρασιών με ζύμωση στη φιάλη. Τα προϊόντα του ξεκίνησαν από το μικρό τοπικό μπαρ και σήμερα έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, με δημοφιλή εκπροσώπους, όπως το Asti DOCG, το Barolo Chinato, μέχρι το Cocchi Brut. Στις μέρες μας, το όνομα του οίκου είναι συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα αφρωδών οίνων, που παράγονται με παραδοσιακές τεχνικές και αυθεντικές συνταγές.
Όσον αφορά το Cocchi Brut, παράγεται από διαλεκτά σταφύλια Pinot Noir και αποτελεί μια δοκιμασμένη πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες, ειδικά τώρα που φτιάχνει ο καιρός. Στο ποτήρι, είναι λεπτό και φινετσάτο, με ευχάριστες νότες κόκκινων φρούτων και δροσιστική οξύτητα. Είναι ιδανικό ως welcome drink ή απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει sushi, ελαφρά ορεκτικά και φίνες θαλασσινές γεύσεις. Σας προτείνουμε, όμως, να το δοκιμάσετε και σε εύκολα και δροσερά κλασικά cocktail, όπως το Bellini( ένα μέρος φρέσκο χυμό ροδάκινο, 3 μέρη Cocchi Brut και λίγη γρεναδίνη), το Spritz( 2 μέρη Campari, 1 μέρος σόδα, 3 μέρη Cocchi Brut) και την Mimosa( 2 μέρη Triple sec, 1 μέρος φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 3 μέρη Cocchi Brut).
Θα το βρείτε www.kylix.gr