Follow us

Τα ροζέ του «αλλουνού» στην Οκτάνα

Αυτή την Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 20:30, στο κουκλίστικο Wine Bar, της πλατείας Βαρνάβα, την Οκτάνα, με πρωταγωνιστές τα ροζέ κρασιά. Οι τριανταφυλλιοί, και μερικές φορές σομόν, οίνοι είναι ό,τι πρέπει για την σεζόν άνοιξη- καλοκαίρι και αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να τους δοκιμάσουμε με ενδιαφέρον και ευχάριστο τρόπο!

Τα ροζέ του «αλλουνού» στην Οκτάνα

Πέντε χαρισματικοί οινοπαραγωγοί, η Σωσάννα Κατσικώστα από το κτήμα Αχαιών στη Πελοπόννησο, ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος από το κτήμα Gentilini, της Κεφαλονιάς, ο Χρήστος Γράμψας από το Κλήμα Γράμψα στη Ζάκυνθο, η Μαρία Μαλτέζου από το Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο και η Ιωάννα Τσιλιλή, από το κτήμα Θεόπετρα στα Μετέωρα, είναι ειδικοί στην παραγωγοί ροζέ κρασιών και περισσότερο είναι ειδικοί, βέβαια, στα δικά τους κρασιά. Στην Οκτάνα, όμως, θα γίνει η… ανατροπή και ο καθένας τους θα μας παρουσιάσει το ροζέ κρασί του άλλου! Δελεαστικό…Θα ξέρει, άραγε, η Σωσάννα πώς φτιάχνει ο Πέτρος το Gentilini ροζέ, θα μπορέσει ο Χρήστος να μαρτυρήσει τα μυστικά του ροζέ του Φεγγαριού Στροφιλιά της Μαρίας , η Ιωάννα θα αποκαλύψει τις τεχνικές παραγωγής του ροζέ της Σωσάννας και ο Πέτρος θα καταφέρει να περιγράψει το Sunrose του Χρήστου; Όπως και να έχει, θα το ανακαλύψουμε την Παρασκευή στην Οκτάνα.

Τα ροζέ του «αλλουνού» στην Οκτάνα

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε μια βραδιά ξεχωριστή, με πολλή διάθεση και κέφι, μαθαίνοντας γι αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία κρασιού, που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ και βρίσκεται στην κεντρική οινική σκηνή. Απόδειξη, τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε: το δροσερό Ροζέ του Φεγγαριού, που μοσχομυρίζει φρέσκα κόκκινα φρούτα, το πολυβραβευμένο κτήμα Θεόπετρα, που εμπεριέχει την σπάνια ποικιλία Λημνιώνα, το καινούριο Sunrose από την ξεχασμένη ποικιλία Αυγουστιάτης, που θυμίζει Προβηγκία, το ροζέ Gentilini, με τη λουλουδάτη μύτη και το παιχνιδιάρικο στόμα και το Fairytale, από την ένωση του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης, σε ένα πληθωρικό αποτέλεσμα. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Οκτάνα, Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, τηλ 2107014630, 6944052851

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.