Μετά το Άγιο Φως, η διάσημη σούπα, που συνδυάζει το αβγολέμονο, με εντόσθια, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο, είναι απαιτητική… Χρειάζεται ένα κρασί με οξύτητα και πλούσιο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση αυτή, ιδανικό είναι να αναζητήσουμε ένα ζωηρό Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα ή ακόμα ένα chardonnay που έχει περάσει όμως από βαρέλι και έχει αποκτήσει αρωματική ένταση και λιπαρότητα.
Όσον αφορά το εθιμικό λαμπριάτικο τραπέζι που ακολουθεί την Κυριακή, για τα ορεκτικά και τους μεζέδες προτείνουμε μια καλοδουλεμένη ρετσίνα, τιμώντας ακόμα περισσότερο την παράδοση και κατόπιν προσθέτουμε στο τραπέζι μας την απαραίτητη ερυθρή ποικιλία, δίπλα στον οβελία.
Κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός είναι το Αγιωργίτικο, που θα έχει όμως όσες ταννίνες χρειάζονται. Αν θέλετε κάτι λιγότερο κλασικό σαν συνδυασμό, δοκιμάστε ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, έναν Αυγουστιάτη από την Ζάκυνθο, ένα Κοτσιφάλι από την Κρήτη ή από το αγαπημένο διεθνές ζευγάρι cabernet-merlot. Για τον επίλογο, καλό είναι να έχετε ένα απόσταγμα από σταφύλι, απαραίτητο για να φρεσκάρει τον ουρανίσκο σας!