Follow us

Τα κρασιά του Πάσχα

Σίγουρα, οι περισσότεροι αυτές τις ημέρες κάνετε τις βασικές προετοιμασίες για το παραδοσιακό after τραπέζι της Ανάστασης και το ατμοσφαιρικό τραπέζι της Λαμπρής. Σημαντικό μέρος της διαδικασίας είναι και η επιλογή του κατάλληλου συνοδευτικού ποτού, που συνηθέστερα είναι το κρασί.

Τα κρασιά του Πάσχα

Μετά το Άγιο Φως, η διάσημη σούπα, που συνδυάζει το αβγολέμονο, με εντόσθια, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο, είναι απαιτητική… Χρειάζεται ένα κρασί με οξύτητα και πλούσιο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση αυτή, ιδανικό είναι να αναζητήσουμε ένα ζωηρό Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα ή ακόμα ένα chardonnay που έχει περάσει όμως από βαρέλι και έχει αποκτήσει αρωματική ένταση και λιπαρότητα.
Όσον αφορά το εθιμικό λαμπριάτικο τραπέζι που ακολουθεί την Κυριακή, για τα ορεκτικά και τους μεζέδες προτείνουμε μια καλοδουλεμένη ρετσίνα, τιμώντας ακόμα περισσότερο την παράδοση και κατόπιν προσθέτουμε στο τραπέζι μας την απαραίτητη ερυθρή ποικιλία, δίπλα στον οβελία.

Τα κρασιά του Πάσχα

Κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός είναι το Αγιωργίτικο, που θα έχει όμως όσες ταννίνες χρειάζονται. Αν θέλετε κάτι λιγότερο κλασικό σαν συνδυασμό, δοκιμάστε ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, έναν Αυγουστιάτη από την Ζάκυνθο, ένα Κοτσιφάλι από την Κρήτη ή από το αγαπημένο διεθνές ζευγάρι cabernet-merlot. Για τον επίλογο, καλό είναι να έχετε ένα απόσταγμα από σταφύλι, απαραίτητο για να φρεσκάρει τον ουρανίσκο σας!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.