Follow us

Masterclass κόκκινες Βουργουνδίες…

Μας μίλησαν για τα ξινόμαυρα, μας ταξίδεψαν στην Βόρεια Ελλάδα, μας σέρβιραν 9 χρονιές Chateau Margaux, μας προέτρεψαν να δοκιμάσουμε τα καλύτερα Syrah και πραγματοποίησαν ένα αξέχαστο αφιέρωμα στα Riesling.

Masterclass κόκκινες Βουργουνδίες…

Αυτά είναι μερικά από όσα έχουν κάνει οι μάχιμοι του κρασιού, Γρηγόρης Μιχαήλος και Γιάννης Καρακάσης. Αυτή τη φορά, μπαίνουν στη μάχη με ένα ακόμα δελεαστικό masterclass, με πρωταγωνιστές κόκκινες Βουργουνδίες. Το Pinot Noir για πάρα πολλούς είναι η "παράξενη" ερυθρή ποικιλία, ενώ αρκετοί δεν είχαν την τύχη να την γνωρίσουν εις βάθος στο ποτήρι, αφού σπάνια γίνονται γευσιγνωσίες με κρασιά Βουργουνδίας.
Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, μια καλή αφορμή να την απολαύσετε είναι η γευσιγνωσία που οργανώνουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 21:00, στο εστιατόριο Paradiso. Εκεί, οι Wine Commanders θα μας ταξιδέψουν σε μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς του μυθικού γαλλικού terroir και τα κρασιά τους. Το Pinot Noir είναι σοφιστικέ, είναι κομψό κι ευγενικό και στην πατρίδα του, τη Βουργουνδία, δίνει μεγαλειώδη κρασιά, που για άλλους είναι πιο εύκολα να τα γευτείς και να τα καταλάβεις συγκριτικά με τα Bordeaux, ενώ για πολλούς πολύ πιο δύσκολο. Το τι ισχύει, θα το διαπιστώσετε οι ίδιοι στο τέλος του masterclass, μετά την δοκιμή 7 επιλεγμένων ετικετών, Premier και Grand Cru.

Paradiso Restaurant, Αποστολοπούλου 58 Χαλάνδρι. Κρατήσεις στα τηλ 210 6722290-210 6748667 (€50 το άτομο)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.