Follow us

Σκλάβα, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά

Ψάχνετε μονοποικιλιακά κρασιά; Αναζητάτε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες; Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, το γνωστό οικογενειακό οινοποιείο της Νεμέας, κυκλοφόρησαν τρεις νέες ετικέτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μονοποικιλιακά κρασιά από τις ποικιλίες Σκλάβα, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά.

Σκλάβα, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά

Η Σκλάβα, αμέσως θα σκλαβώσει τον ουρανίσκο σας πλουτίζοντας τις οινικές σας γνώσεις. Είναι μια λευκή ποικιλία, που είχε εξαφανιστεί και φρόντισαν να αναβιώσουν οι Αμπελώνες Ζαχαριά. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς, επιτέλους βρίσκεται στην αγορά και γίνεται αφορμή για νέες οινικές εμπειρίες. Στο ποτήρι είναι πλούσια αρωματικά, με νότες που παραπέμπουν σε φρέσκα εσπεριδοειδή και δροσερά βότανα. Στο στόμα είναι γεμάτη, λιπαρή, με καλή οξύτητα και καλή επίγευση. Η Κυδωνίτσα, που έχουμε συνηθίσει να την δοκιμάζουμε στην Λακωνία, καλλιεργείται στους Αμπελώνες Ζαχαριά με πολλή επιτυχία.

Σκλάβα, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά

Το κρασί, πίσω από το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, κρύβει έντονα και γοητευτικά αρώματα κυδωνιού, περγαμόντου και αχλαδιού. Το στόμα είναι πληθωρικό, με δροσερή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Η τελευταία ετικέτα αφορά μια ήδη διάσημη ποικιλία, τη Μαλαγουζιά. Η Μαλαγουζιά Αμπελώνες Ζαχαριά είναι ιδιαίτερη, με φινετσάτη μύτη εξωτικών φρούτων και νόστιμο, εκλεπτυσμένο στόμα. Και τα τρία κρασιά έχουν τις δυνατότητες να σκοράρουν δίπλα στα σαρακοστιανά πιάτα, αλλά και να συνοδεύσουν τα ορεκτικά στο Πασχαλινό τραπέζι. Ξεκινήστε να τα δοκιμάζετε!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.